STUDENTKINJA POBEDILA VIŠE OD 40 MUŠKARACA Marija Seočanac predstavlja će Srbiju na Svetskom takmičenju u oranju u Letoniji! FOTO

19:04

12.07.2023

Podeli vest:

Ministarstvo poljoprivrede

Naša zemlja će posle više od decenije imati svog predstavnika na Svetskom takmičenju u oranju u Letoniji. I to ženu. Studentkinja Marija Seočanac(23) pobedila je više od 40 muškaraca i to na njihovom terenu – u oranju. Sada se priprema za svetsku smotru orača koja će biti održana u oktobru.

Ministarka Jelena Tanasković ugostila je danas Mariju Seočanac, a ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede finansiraće ponovno učlanjenje Srbije u Svetsku oračku asocijaciju i pokriće troškove Marijinog putovanja u Letoniju.

Ministarstvo poljoprivrede

Marija Seočanac dolazi iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje, student je Tehnološkog fakulteta i zaorala je najbolju brazdu na domaćem takmičenju iz ove discipline u Srbobranu.

Ministarka Tanasković je tokom susreta Mariji ponudila praksu i po završetku fakulteta stalno zaposlenje u Ministarstvu poljoprivrede, ističući da su nam upravo mladi, obrazovani i posvećeni kadrovi najpotrebniji.

Ministarstvo poljoprivrede

„Marija je ponos ne samo svoje porodice, već i naše zemlje i pravi je primer mlade devojke koja je uspela da pobedi muške kolege u ovako zahtevnoj i specifičnoj disciplini.

Spremni smo da podržimo svaku inicijativu i želju, pogotovo mladih i perspektivnih poljoprivrednika i finansijska podrška jeste najmanje što možemo da učinimo kako bi u daljem radu u što lepšem svetlu branili boje naše zemlje“ izjavila je ministarka Tanasković i izrazila zadovoljstvo što će upravo Marija biti naš predstavnik prilikom velikog povratka Srbije na svetsko takmičenje u ovoj oblasti.

Ministarstvo poljoprivrede

Ona je rekla da će Marijinim učešćem na ovoj manifestaciji, naša zemlja ponovo postati član Svetske oračke asocijacije čime otvaramo put mnogim drugim mladim oračima da se takmiče na ovim i sličnim takmičenjima.

Marija Seočanac se ovom prilikom zahvalila na podršci i ponudi za posao dodajući da nije mogla ni da pretpostavi da će joj oranje, kojim je počela da se bavi zbog porodične tradicije, otvoriti vrata Ministarstva poljoprivrede i doneti ovakvu značajnu mogućnosti za dalji angažman i usavršavanje.

(Pančevac/RT)

SPREMA SE NAJVEĆA TRUBAČKA FEŠTA NA SVETU Ove godine u Guči i predsaborski dani na kojima će pevati Aleksandra Prijović i Aco Pejović!

MARKO I KAĆA DALI OTKAZ, NAPUSTILI BEOGRAD I SADA ŽIVE U KOMBIJU: Putuju svuda po svetu, a prati ih i pas Hugo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.