STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na Preševu putnici čekaju oko 40 minuta, na Horgošu oko 120

14:21

22.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/Alo

Iz AMSS-a upozoravaju da je svaki vikend u julu karakterističan po velikom broju vozila i jakom intezitetu saobraćaja.

Prema informacijama Uprave granične Policije, kada je reč o zadržavanju vozila na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji, na izlazu iz Horgoša čeka se 120 minuta, a na ulazu 60 minuta.

Kako se navodi u saopštenju Auto-moto saveza Srbije, na izlazu iz Preševa putnička vozila čekaju 40 minuta, a autobusi na izlazu čekaju 90 minuta. Na izlazu iz Gostuna, putnička vozila čekaju 30 minuta.

Kada je reč o zadržavanjima na teretnim terminalima graničnih prelaza, na izlazu iz Batrovaca čeka se 180 minuta, na izlazu iz Sremske Rače 60 minuta, a na Šidu, na susednom graničnom prelazu Tovarnik, od 05.45 časova, iz tehničkih razloga je došlo do obustave saobraćaja za sve kategorije vozila.

Navedeno zadržavanje teretnih motornih vozila je posledica sporosti u radu susednih graničnih organa, navodi AMSS. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.
Iz AMSS-a upozoravaju da je svaki vikend u julu specifičan po velikom broju vozila i jakom intezitetu saobraćaja, temperaturama preko 30 stepeni Celzijusa, zadržavanjima na pojedinim graničnim prelazima, čestim prekidima i zastojima zbog kvarova, saobraćajnih nezgoda, ali i povremeno jačih pljuskova što uvek dodatno opterećuje vozače i putnike.

Kako navodi, nervoza kod vozača je još jedna opasnost zato je i vožnja u ovakvim uslovima teža.

(Pančevac/24sedam)

HITAN APEL ED PANČEVO: Opasnost od napona na oštećenim provodnicima na zemlji, građani da odmah prijave takve situacije ako ih primete

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.