PROJEKAT LIID: Pančevo dobilo više od 2,5 miliona evra za jačanje infrastrukture

16:24

22.07.2023

Podeli vest:

Milan Šupica
Grad Pančevo je dobio 2,5 miliona evra za jačanje infrastrukture u okviru LIID za razvoj lokalnih samouprava koji finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka.

Grad Pančevo je jedna od 145 lokalnih samouprava koja je dobila sredstva putem projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Republici Srbiji koji zajednički finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka sa ciljem razvoja i izgradnje zelene, inkluzivne i održive infrastrukture mobilnosti i urbani razvoj.

Projekat LIID vredan je 265,2 miliona evra, a Grad Pančevo dobio je nešto više od 2,5 miliona evra.

„Veliki je dan danas. Veliki značaj LIID projekta kako za Pančevo tako i za svih 145 lokalnih samouprava koje su dobile određeni iznos sredstava i najveći iznos koji je na ovakav način dodeljen lokalnim samoupravama. Zaista velika finansijska injekcija koju ćemo upotrebiti pre svega u skladu sa ciljevima projekta, a mi kao lokalna samouprava imamo ideje i pripremljene projekte na koje ćemo utrošiti novac koji smo dobili kroz LIID projekat“, rekao je u izjavi za RTV Pančevo gradonačelnik Stevanović.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović podsetio je i na projekat koji grad realizuje u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, a tiče se ozelenjavanja i uređenja hortikulture na gradskom keju.

Realizacija projekta LIID trajaće do 30. novembra 2028. godine, a nosilac je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

(Pančevac/RTV Pančevo)

MALI: Do kraja septembra isplata pomoći mladima Oko milion i 200 hiljada dece dobiće po 10.000 dinara!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.