ŽIV JE „KEC“, UMRO NIJE: Pogledajte kako je upalio „stojadina“ posle 26 godina VIDEO

17:35

27.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/Autoslavia

Automobil Zastava 101, poznatiji kao „kec“ ili „stojadin“, ponovo je oživeo. Na društvenim mrežama se pojavio video snimak ovog automobila, čiji motor nije bio upaljen čak 26 godina.

Prema rečima autora snimka, ovaj „kec“ nije paljen od 1997. godine.

Automobil je 1990. godište, a poslednjih 26 godina „stoji“, kako piše u objavi na Facebook-u. Paljenje motora ovog automobila odjeknulo je na društvenim mrežama, pokazujući koliko „kec“ i dalje ima posebno mesto u srcima mnogih ljudi iz regiona.

Zastava 101 je bio popularan automobil u bivšoj Jugoslaviji, prvenstveno zbog svoje pristupačnosti i pouzdanosti. Proizvodio se u Kragujevcu, u nekadašnjoj Zastava fabrici, a bio je jedan od prvih automobila koji je bio dostupan širokim masama. Njegova jednostavnost i funkcionalnost su ga činile idealnim za porodičnu upotrebu, a njegova izdržljivost i pouzdanost su bili legendarni.

Ponovno pokretanje ovog „keca“ nakon 26 godina je još jedan podsetnik na ovu legendarnu prošlost, ali i testament kvaliteta ovih automobila.

Prema rečima vlasnika, auto nije na prodaju.

(Pančevac/Dnevnik)

UVEK SMO TU ZA NAŠ BRATSKI GRČKI NAROD: Ministar Gašić odgovorio Micotakisu na reči zahvalnosti zbog pomoći usled požara

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.