OVO SU USLOVI AKO ŽELITE DA BUDE POPISIVAČ POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA Otvoren konkurs za 3.000 popisivača!

15:20

17.08.2023

Podeli vest:

pixabay

Planirano je da u Popisu poljoprivrede 2023. učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora. Popis će obuhvatati poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status: porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika.

Uslovi koje kandidati za popisivače treba da ispune su da je državljanin Srbije, da ima prijavljeno prebivalište ili boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, kao i stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje i da kandidat nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak, ističe Treša Radonjin, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Svaki popisivač će imati odgovornost za oko 250 gazdinstava. Prikupljanje podataka će se vršiti putem intervjua na terenu, na osnovu adresara poljoprivrednih gazdinstava, u periodu od 1. oktobra do 15. decembra tekuće godine.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

DANAS KREĆE LOV NA LAŽNE POLJOPRIVREDNIKE Ministarka poljoprivrede poručila da će se češljati njiva po njiva! Ima zloupotreba i u Vojvodini

UKRAO MILION OD OCA DA BI KUPIO TRAKTOR, A ONDA SAV NOVAC POŠTENO VRATIO: Životna priča Miroslava iz Srema

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.