ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKU DECU Sve škole povezane su na brzi internet, Brnabić iz Prijepolja poručila: Ovde nije kraj, idemo dalje! FOTO

16:38

31.08.2023

Podeli vest:

RINA

Priepolje – Digitalizacija i obrazovanje jasno su postavljeni kao prioriteti od velikog značaja za Vladu Srbije i shodno tome realizovan je projekat „Povezane škole – Koraci ka budućnosti“. Prezentacija ovog veoma značajnog projekta održana je u Domu kulture u Prijepolju, a karavan Digitalne ekspedicije i izložbu primera primene digitalnih tehnologija u obrzovanju obišla je i predsednca Vlade RS, Ana Brnabić.

– Ovo je projekat koji znači ulaganje u najmlađe, a samim tim i u našu budućnost. Počeli smo 2018. godine i nije bilo lako. Snalazili smo se na razne načine kako bi obezbedili sva neophodna sredstva, ali sve je vredelo. Sada kad smo sve to uspeli povezali smo svaku srpsku školu na brzi internet i to je od nemerljivog značaja za našu decu, za naše buduće naučnike, naglasila je premijerka Brnabić.

RINA

Ona dodaje da ovde nije kraj i da će se tek nastaviti sa ulaganjem u digitalizaciju u svakom segmentu u Srbiji. Cilj je da svaka škola bilo gde da se nalazi, nezavisno da li u centru grada ili u najudaljenijem selu ima internet.

– Puno mi je srce kad vidim decu u srpskim selima šta sve znaju, koliko brzo uče. To nam govori da radimo dobru stvar i da smo na pravom putu. Mi smo tu da im obezbedimo uslove da mogu stati rame uz rame sa svojim vršnjacima iz čitavog sveta i da mogu jednako sa njima da se takmiče na mnogim nadmetanjima u svetu. Naš cilj jeste da do 2025. godine 90 posto teritorije Srbije bude pokriveno brzim internetom, za to ćemo izdvojiti još 250 miliona, rekla je Brnabić.

RINA

Brz internet dobilo je i preko 6.000 stanovnika Prijepolja u 11 naselja, što je takođe veliki korak napred za opštinu na Limu.

– Prijepolje polako izlazi iz okvira nerazvijenog područja u Srbiji. Zahvaljujući velikom broju realizovanih, ali i planiranih investicija. Dibijamo putnu infrastruturu, dobijamo mogućnost za nove digitalne puteve i to je sve od ogromnog značaja za stanovništvo ovog kraja, naglasio je prvi čovek opštine Drago Popadić.

RINA

Uz premijerku u poseti Prijepolju bili su i mninistar informisanja Mihailo Jvanović i ministraka prosvete Slavica Djukić Dejanović.

RINA

 

(Pančevac/RINA)

PREMIJERKA BRNABIĆ SA KONGRESMENOM TARNEROM: Srbija čvrsto opredeljena za mir, posvećena daljem unapređenju odnosa sa SAD

BRNABIĆ: Usvajanje rezolucije u UN na predlog Srbije veliki diplomatski uspeh

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.