JANOŠIK NA SLIKARSKOM PLATNU 5. LIKOVNE KOLONIJE 27 likovnih umetnika uživalo u prirodi i druženju povodom 200 godina od dolaska Slovaka!

12:01

03.09.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Kulturna manifestacija Likovna kolonija održana je po peti put u Janošiku. Ta kulturna manifestacija iz godine u godinu raste, tako da je ove 2023. bio rekordan broj učesnika.

Janošik na platnu je oslikavalo njih dvadeset sedam. Svi su fascinirani mestom i druženjem, a motivi na slikama su različiti. Stari, pomalo zaboravljeni bunari inspisali su učesnicu iz Padine. Neki su od samog početka učesnici Likovne kolonije.

Likovnu koloniju organizuje Mesni odbor Matice slovačke iz Janošika. Domaćini su pored osveženja za učesnike pripremili i kompletan slikarski materijal. Kruna ovogodišnje kolonije, a povodom 200 godina od dolaska Slovaka u Janošik je zajednička slika.

Otkrivamo da je priča o poklon slici počela u maju, a rezultat zajedničkog rada je, prema našoj skromnoj proceni fenomenalan. Naša ekipa zabeležila je poslednje poteze četkicom. Od jednog od autora saznajemo šta predstavljaju neki detalji na slici.

Sve slike Likovne kolonije čuvaju se u galeriji Matice slovačke u Janošiku. Galerija će biti bogatija tako da će sa novim platnima sada ovde biti više od 100 slika.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ODRŽANA 24. ŠTRUDLIJADA U DOLOVU Manifestacija okupila mnoštvo posetilaca i važnih zvanica

KOVAČICA: Drugi festival slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji od 3. do 5. septembra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.