SRAMNE SCENE U SKUPŠTINI Opozicija donela konopac za vešala! Razvlače ga Ćuta i Srđan! Ćuta napustio Zelenovića VIDEO

14:01

06.09.2023

Podeli vest:

Printscreen/Video Novosti

Opozicija  koja pravi nerede u Skupštini Srbije već drugi dan donela je konopac za vešala u parlament.

Kako se može videti na snimku, poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta i Srđan Milivojević razvlače konopac za vešala nasred Skupštine.

Poslanici u Skupštini Srbije nastavili su zasedanje raspravom o amandmanima na predlog Zakona o akcizama. Rasprava se odvija uz buku koju prave poslanici dela opozicije, koji ne sede na svojim mestima već stoje, smatrajući da tako, kako su juče najavili, blokiraju rad parlamenta. Predsednik Skupštine Vladimir Orlić je na povike „lopovi, lopovi“ koji dolaze od nekih poslanika opozicije, odgovorio da „svet nije video većih lopova“ od njih.

Sat i po vremena pre toga, poslanici su za ministra privrede izabrali Slobodana Cvetkovića, što je bila treća od ukupno 25 tačaka dnevnog reda.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić poručio je da se deo opozicije (kao što su Ćuta, Zelenović, Jovanović) svađa kao rogovi u vreći, napuštaju međusobno, a sada sami sebe i jedni druge nazivaju lopovima.

– Evo da se nasmejete i vi malo. Imamo amandman podneli ga zajedno Zelenović i Ćuta Jovanović, a evo sada objavljuje Jovanović, napušta Zelenovića, sa gnušanjem, i partiju i poslaničnu grupu. Vi sami sa sobom ne znate šta ćete. Vrištite, ponašate se kao nedorasli. Svađate se ko rogovi u vreći, napuštate međusobno, a sada sami sebe i jedni druge nazivate lopovima. Znaju ljudi da ste to. Znaju kakvi ste lopovi bili i ostali. Znaju onih 500 hiljada građana koje ste ostavili bez posla a njihove poordice bez hleba, da biste se vi napljačkali, bruko i sramoto jedna. Pa se pitajte posle što niko ne može očima da vas gleda, a kamo li da glasa za vas sutra, da im ponovo kožu sa leđa gulite i budućnost njihovoj deci kradete. A vi se samo glođite i ujedajte međusobno, za bolje i niste – poručio je Orlić.

Podsetimo, Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik stranke Zajedno i lider Ekološkog ustanka, podneo je ostavku na sve funkcije u stranci Zajedno. Kako je najavio, svi članovi Ekološkog ustanka napuštaju tu stranku.

Jovanović je za Novu izjavio da je Nebojša Zelenović bez obaveštenja napravio savez sa strankom SRCE Zdravka Ponoša, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom, a da je čašu prelilo to što im je oteta stranica Ekološkog ustanka. Prema njegovim tvrdnjama, Fejsbuk stranicu Ekološkog ustanka preuzeo je bivši član Ekološkog ustanka i narodni poslanik Đorđe Miketić, kome je povereno da bude takozvani super-admin.

– On kontroliše šifru stranice. Njemu je palo na pamet da otme ono što smo krvavo stvarali i da onemogući meni i članovima Ekološkog ustanka da postavljamo objave na sopstvenoj stranici. Drugim rečima, mi smo isterani iz svoje kuće, tako da 80.000 pratilaca Ekološkog ustanka može da gleda objave isključivo stranke Zajedno – kaže Jovanović.

(Novosti)

 

SKUPŠTINA SRBIJE Slobodan Cvetković izabran za ministra privrede! 148 poslanika glasalo ZA, dok su dva bila protiv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.