DVA ZLATA ZA ŽIKIĆA NA TOMEX KUPU 2023 Turnir okupio više od 70 badmintonaca iz cele Srbije

13:27

12.09.2023

Podeli vest:

Badminton savez Srbije

U nedelju 10. septembra 2023. godine u Sportskom centru “Slodes” u Rakovici održan je BCD turnir – Tomex kup 2023.

U organizaciji Badminton kluba Clear, a uz podršku Ministarstva sporta i Badminton saveza Srbije, održan je BCD turnir koji je okupio više od 70 badmintonaca iz čitave Srbije.

Takmičenje koje se održava u okviru zvaničnog kalendara BASS okupilo je takmičare iz 11 klubova koji su se nadmetali u pojedinačnoj muškoj i ženskoj, kao i u konkurenciji
muških, ženskih i mešovitih parova.

Badminton savez Srbije

U konkurenciji muškaraca pojedinačno na B turniru zlato je osvojio Aleksandar Jovičić iz BK Ravens KG, dok je među damama najbolja bila Kruševaljanka Teodora Latas (BK Zmajevi).

U parskim konkurencijama, najuspešniji u muškom dublu bili su takmičari BK Clear Uglješa Mihajlović i Vanja Rašeta, kao i Miona Filipović (BK Beograd) i Marija Samardžija (BK Dinamo) u konkurenciji ženskih parova.

Badminton savez Srbije

Svoj debitantski nastup u konkurenciji mešovitih parova zlatom su krunisali Zana Li i Anton Cipalkov iz BK Beograd.

Dve zlatne medalje na C turniru izvojevao je Goran Žikić (BK Zmajevi) i to u konkurenciji muškaraca pojedinačno, kao i u konkurenciji muških parova zajedno sa Aleksejem Čumakom iz BK Beograd.

Badminton savez Srbije

U konkurenciji mešovitih parova, na pobedničko postolje popeli su se Vukašin Obradović (BK Helianthus) i Selena Stojanović (BK Ravens KG).

Osvajač zlata bio je i Nikola Jovanović iz BK Beograd u konkureniji muškaraca pojedinačno D turnira dok su se na pobednički tron u konkurenciji muških parova popeli Saša Milaković i Igor Trešnjić iz BK Novi Sad.

Badminton savez Srbije

“Drago nam je da smo ugostili igrače iz 11 klubova i za sve igrače je značajno da je nacionalna takmičarska sezona otvorena početkom septembra. Atmosfera je bila odlična, mečevi interesantni i nadamo se da će se u istom duhu sezona nastaviti. Rezultati Klirčića su u drugom planu ovoga puta,kao organizator sam izuzetno zadovoljna timskim radom na realizaciji turira. Pred nama je gust raspored, svaki vikend u septembru je takmičarski, te se nadamo novim uspesima i rezulatima na badminton sceni”, rekla je Marija Bulatović,
generalni sekretar i trener BK Clear.

(Pančevac)

DŽUDO KLUB DINAMO OSTVARIO ZAPAŽEN USPEH NA „TROFEJU PANČEVA“ Mladi takmičari osvojili dve bronzane medalje i tri peta mesta

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.