KAZNA ZA VIŠE OD 20.000 POLJOPRIVREDNIKA Prijavili nepostojeće hektare zbog subvencija! Tanasković: Imamo snimke satelitom

15:50

25.09.2023

Podeli vest:

pixabay

Poljoprivrednici koji su lažirali podatke zbog subvencija biće kažnjeni. Više od 20.000 njih prijavilo je lažne podatke kako bi dobili subvencije od države, a 552 otići će zbog toga u pasivan status.

Ova praksa kojoj se stalo na put, iznenadila je i proizvođače i stručnjake i nadležne organe, rekla je jutros ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković gostujući u emisiji „Jutro“ na Blic TV.

Prema njenim rečima, postojalo je malverzacija, ali ih više nema, a poznato je i šta će biti s poljoprivrednicima koji su lažirali podatke zbog subvencija.

– Dešavalo se da ljudi lažno konkurišu za subvenciju. Imamo snimke satelitom gde postoji kultura, gde ne. Onda se izađe na teren i utvrdi se stanje. Zatim, bila je situacija da imamo šumu deset godina, i onda se neko prijavi za subvenciju a nije poljoprivrednik. Onaj ko se ne bavi poljoprivredom, a prijavio se za subvenciju, biće kažnjen – rekla je ministarka Jelena Tanasković gostujući u Jutro na Blic.

(Pančevac/Blic)

DODELJENI UGOVORI POLJOPRIVREDNICIMA: Za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini 120 miliona dinara

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.