SJAJNI BADMINTAŠI SRBIJE DONELI DVA ODLIČJA IZ ZAGREBA Odmerili snage sa 200 svojih vršnjaka iz Evrope i Azije! FOTO

09:00

27.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Proteklog vikenda reprezentativci Srbije u badmintonu u kategoriji do 13 i 15 godina u Zagrebu su odmerili snage sa gotovo 200 svojih vršnjaka iz Evrope i Azije. Danilo Stefanović, Aleksa Radovanović i Teodora Latas su sjajnom igrom izvojevali nove medalje za Srbiju – srebrnu i bronzanu, dok su reprezentativci Srbije zabeležili čak 28 pobeda.

Pančevac

Srebrnu medalju u konkurenciji muških parova do 15 godina Srbiji su doneli Aleksa Radovanović i Danilo Stevanović. Do finalnog meča srpski dvojac stigao je savladavši ukrajinsko-hrvatski par Proskura/Šurina (21-12, 21-8), Slovence Tima Bregara i Jana Vrancea (22-20,21-23,21-13), kao i austrijski dubl Puškl/Zang (16-21,21- 11,21-17), a sa sjajnom i neustrašivom igrom nastavili su i u polufinalnom meču protiv Hrvata Lovra Matovine i Slovenca Roka Streleca (21-8,15-21,23-21). U finalnom meču protiv Ukrajinaca Denisa Malnijeva i Matvija Mizina, pad koncentracije i snage koštao je srpski par zlatne medalje, te su Radovanović i Stevanović takmičenje završili kao drugoplasirani najbolji muški dubl turnira.

Pančevac

Radovanović se istakao i u konkurenciji mešovitih parova do 15 godina, gde je sa partnerkom Teodorom Latas izvojevao bronzanu medalju. Na samom startu takmičenja, srpski mešoviti par munjevitom igrom rušio je protivnike – turski par Ozden/Akar  (21-7,21-5), hrvatsko-slovački par Hržica/Vojtiškova (21-3,21-9) i Donmez/Ozubir takođe iz Turske (21-12,21-9). Sa odličnom igrom nastavili su Radovanović i Latas i u četvrtfinalnom meču protiv Mađara Ferenca Kapronija i Elze Šandor (21-12,21-11), ali je u narednom meču u ključnim trenucima sreća prevagnula u korist ukrajinskog para Malnijev/Poperezhaji, te su srpski takmičari završili turnir sa osvojenom bronzanom medaljom.

– Turnir je bio izuzetno masovan, i prilično jak, a samim tim i veoma naporan. Osvojene su dve medalje, ali je dosta bitnih mečeva izgubljeno u završnici, što govori da treba dosta raditi na samopouzdanju igrača. Upravo ovakvi turniri i znače mnogo zbog tih jakih mečeva protiv kvalitetnih protivnika. Igrači jesu pružili svoj maksimum i nadam se da smo izvukli pouke i da ćemo sledeći put biti snažniji kada to zatreba, izjavio je Dragan Antić, trener juniorske reprezentacije Srbije.

Pančevac

Članovi juniorske reprezentacije koji su predstavljali Srbiju na ovom takmičenju bili su i Andrea Bogojević (BK Zmajevi), Ana Dimitrijević (BK Fanatik), Vukašin Obradović (BK Helianthus), kao i članovi BK Beograd: Đorđe Omrčen, Marko Petković, Vasilije Popović , Konstantin Ristić , Filip Todorović , Nađa Todorović , Milica Tomić i  Jana Vasiljević, kojima je ovo bila prilika da osete atmosferu međunarodnih takmičenja i stiču nova iskustva.

Učešće reprezentacije u kategoriji do 13 i 15 godina na 10. LI NING Zagreb Youth Open podržalo je kroz obezbeđenje finansijske podrške Ministarstvo sporta Republike Srbije.

(Pančevac)

DŽUDISTI JEDINSTVA USPEŠNI NA MEĐUNARODNOM TURNIRU CRVENA ZVEZDA KUP Anđelović, Čigoja i Glozik iz Kačareva osvojili sva tri odličja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.