PREDSEDNIK VUČIĆ IZ PEKINGA: Moramo da osvajamo nova velika tržišta da ne dođe u pitanje višak maline i jabuka, vina i rakije!

13:37

16.10.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pekingu da će sutra biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, u prisustvu predsednika Si Đinpinga, koji će obuhvatiti 10.412 srpskih tarifnih pozicija odnosno prozvoda i 8.930 sa kineske strane i najavio da će taj sporazum stupiti na snagu do maja ili juna.

– Moramo da jurimo tzv. preferencijalne aranžmane za naše proizvode u poljoprivredi i industriji. Moramo da osvajamo nova velika tržišta da ne dođe u pitanje višak maline i jabuka, vina i rakije – rekao je predsednik i dodao da će procedura oko sporazuma biti završena kod nas do kraja marta.

– I potrebno je da prođe razmena nota sa kineskom stranom u roku od 90 dana, a do maja ili juna da stupi na snagu – istakao je Vučić i dodao da više neće biti nikakve carine.

 

(Pančevac/Novosti)

VUČIĆ NA OTVARANJU AUTO-PUTA RUMA-ŠABAC: Radimo i gradimo

PREDSEDNIK VUČIĆ SA AMBASADOROM KINE: Iskoristio sam priliku da se pohvalim rezultatima Beograda i Srbije u prethodnom periodu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.