BRNABIĆEVA: Pričama o lažnim biračima, opozicija pravi alibi za poraz na izborima

09:08

13.11.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pink

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je sinoć da su inicijativom „ProGlas” svi građane Srbije koji misle drugačije „optuženi da su zveri”.

„Mi smo do juče bili samo sendvičari, a sada smo zveri. Ono što je meni bio fokus, odnosno ono što je meni odvuklo pažnju u tom njihovom tzv. proglasu, je to što su oni sada optužili sve ostale građane Srbije da su zveri”, rekla je Brnabić za Pink.

Istakla je da su napadi iz dela opozicije počeli napadom na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da je zbog toga njena majka bila na mitingu Srpske napredne stranke u Pirotu kako bi dala podršku majci predsednika Vučića, prenosi Tanjug.

„Ta kampanja je počela tako što su se napadi na predsednika, odnosno na porodicu predsednika Aleksandra Vučića proširili i dostigli razmere koje ni u jednoj civilizovanoj ili bilo kojoj drugačijoj zemlji ili političkom sistemu nikada nisu viđeni ili zabeleženi, dakle došli su do toga da najmučnije vređaju majku predsednika Vučića”, rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da je glumac Dragan Bjelogrlić otišao na hrvatsku televiziju da priča o tome kako je ovo zverinjak.

Kako je ocenila, sada se direktno hrvatska nacionalna televizija uključila u izbornu kampanju.

Brnabićeva je ocenila da ne postoje dokazi da SNS prijavljuje ljude na adrese u Beogradu kako bi glasali na predstojećim izborima, te da su lažne optužbe pojedinih političara.

„Oni prave atmosferu kako bi 18. decembra krenuli u haos na ulicama. To ne smemo da dozvolimo”, naglasila je premijerka.

Kako je dodala, vraćanje slike Paje Jovanovića, i vređanje opozicije jer je to urađeno je još jedan dokaz kakvi su oni. Oni su mogli da je kupe za sebe, ali ne i da je vrate Srbiji, dodala je.

– Juče sam bila sa našima u Voždovcu, i kažu, znate, ovi što su sa Đilasom i Mikom krali, ukrali su ime stranke u kafani Estrada u Šapcu. Kažu, vole da se skupe ispred bioskopa Voždovac da kukaju, a oni su ga zatvorili. Sve su rasprodali, a nama pričaju o slici Paje Jovanovića. Mnoge druge smo vratili u Narodni muzej, a neke u Savremeni muzej. Ti koji pričaju da smo mi zveri, neka im je na čast. Ja kad kažem mi, ja sebe smatram narodom, ne smatram sebe elitom. Ja se ne ponosim što sam iz Beograda, moja majka je iz Babušnice, otac mi je bio iz Užica. Ja sam ta prva generacija, nisam neo koleno. Ima mesta u Srbiji koja volim više id Beograda, ja sam obučan član ovog društva – dodala je Brnabić, navodeći da će pristojan narod njima odgovoriti 17. decembra.

– Moja majka je bila na mitingu u Pirotu, da bi pružila podršku majki predsednika Srbije, a onda i celoj porodici – napomenula je Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je negirala stavove opozicije o ponašanju vlasti u vezi prijavljivanja birača na tuđe adrese kao i o Rusiji i Kosovu.

„Nas brani istina“, kazala je Brnabić, funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) za televiziju Pink. Optužila je opoziciju za „svakodnevne laži“, te ukazala da je Ekološki ustanak Novog Sada nedavno saopštio da su se u jednoj zgradi pojavila pisma adresirana na osobe koje tu ne stanuju. Kazala je da pisma iz novosadska Pošta, zbog štrajka radnika „nisu stizala od 24. oktobra“ te da, kako je,  ta pisma „nisu ni mogla da stignu“. Dodala je da je ista situacija i u vezi opozicionih stavova po pitanju uvođenja sankcija Rusiji i priznanju nezavisnosti Kosova od strane vlasti.

Smatra i da nema razlike između desno orijentisane opozicije koju je nazvala „kvazi patriotskom“ i proevropske opozicije.

(Pančevac/Politika)

PONOSAN SAM ŠTO IMAMO SLOBODARSKU SRBIJU: Vučić govorio u Smederevu na skupu liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.