USPEŠAN VIKEND PANČEVAČKIH STRELJAŠA

SD Pančevo 1813 osvojila pet medalja na međunarodnom Božićnom kupu u Osijeku

10:12

18.12.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Proteklog vikenda je u Osjeku održan tradicionalni međunarodni Božićni kup na kojem je nastupilo preko 120 takmičara iz četiri zemlje. Među njima je učestvovalo i četiri takmičara iz Streljačke družine“Pančevo 1813“, sa deset nastupa.

 Velimir Ninković je osvojio zlatnu medalju u disciplini miks pištoljem u paru sa takmičarkom Jovanom Todorović iz SK “Novi Beograd-Ušće“, a Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju u disciplini miks pištoljem u paru sa takmičarkom Nađom Martinović iz SK “Partizan“iz Beograda. U kategoriji juniora vazdušnim pištoljem Marko se plasirao u finale i ubedljivo trijumfovao, dok mu je za finale seniora nedostajalo osam krugova, mada mu je tek 17 godina.

Aleksa Rakonjac je oba dana otpucao identičan rezultat od 628,5 krugova i u kategoriji juniora puškom bio prvi u kvalifikacijama, a u finalnom meču je osvojio srebrnu medalju, dok je u kategoriji seniora bio šesti u kvalifikacijama a u jakoj konkurenciji u finalnom meču je osvojio takođe srebrnu medalju.

Iva Rakonjac je uspela oba dana da se plasira u finale od osam najboljih takmičarki puškom. Sa rezultatom od 626,0 krugova je bila šesta u kvalifikacijama juniorki, a u finalu je osvojila peto mesto. U konkurenciji seniorki je bila šesta u kvalifikacijama sa visokim rezultatom od 626,7 krugova, a u uzbudljivom finalnom meču seniorki je osvojila šesto mesto, iako je najmlađa sa svojih 17 godina.

Narednog vikenda će biti održano 3.kolo Kupa Srbije u Beogradu, kojim se završava jesenja sezona takmičenja i rangiraju rezultati za 2023.godinu.

Novogodišnji turnir za žene povodom 210 godina

Proteklog vikenda je u Pančevu u organizaciji Streljačke družine“Pančevo 1813“, povodom 210 godina uspešnog rada, održan Novogodišnji turnir za žene u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, a po projektu AP Vojvodine za afirnaciju žena u sportu.

Učestvovalo je 27 takmičarki sa devet ekipa iz okruženja, i to iz Smedereva, Smederevske Palanke, Novog Beograda, Vršca, Uljme, Bele Crkve i Pančeva- sa 3 ekipe. Prva je bila ekipa iz Smederevske Palanke, druga iz Pančeva a treća iz Novog Beograda.

U pojedinačnoj konkurenciji je prva Aleksandra Mizdrak- NBGD sa 174 kruga koliko je imala i druga Mirjana Stojanović iz Pančeva, treća je Svetlana Ivković iz Smederevske Palanke sa 172, četvrta Jelena Krekešić iz Uljme sa 171, a peta Biljana Mitić iz NBGD sa 163 kruga itd. Druženje će biti  nastavljeno i na takmičenjima u gradovima učesnica, a u Pančevu ponovo 9.juna naredne godine povodom Dana družine.

 

(Pančevac)

STRELJAČKA DRUŽINA „PANČEVO 1813“ USPEŠNA U LIGI PIONIRA VOJVODINE Ognjen Bunčić osvojio dve zlatne medalje, Jovan Kondić jednu srebrnu FOTO

STRELJAČKA DRUŽINA PANČEVO 1813: Pioniri ostvarili veliki uspeh na takmičenjima u Subotici i Vršcu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.