VOZAČI, PAŽNJA Oglasili se Putevi Srbije: Ovakvo je stanje na putevima u našoj zemlji

13:30

08.01.2024

Podeli vest:

Sneg na putu RINA

JP „Putevi Srbije“ izdali su saopštenje zbog padavina gde su saopštili kakvo je stanje na putevima, te uputili apel vozačima. Saopštenje prenosimo u celosti.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuje da do kraja dana bude hladno i vetrovito, povremeno sa snegom slabog i umerenog intenziteta, što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača.

Sutra, pre podne je moguć mestimično slab sneg, posle podne se očekuje prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje.

Trenutno je na većini državnih puteva na snazi drugi stepen pripravnosti, sem na deonicama autoputeva u zoni „Beograd” i „Miloš Veliki” gde je na snazi III stepen pripravnosti.

Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa, i ekipe putara intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu.

(Pančevac)

PUTARI SE BORE SA SNEŽNOM STIHIJOM Zabranjen saobraćaj za teretnjake preko Debelog Brda i Tare

JP PUTEVI SRBIJE: Danas počinje naplata putarine na novoizgrađenim deonicama puteva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.