PREDSEDNIK SNS Vučević: ILI VEĆINA ILI NOVI IZBORI

U 54 lokalne zajednice imamo samostalnu vеćinu, a u 65 smo pobеdili

19:55

15.01.2024

Podeli vest:

printscreen/Instagram/milosvucevic

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da se na vešerašnoj sednici presedništva nije razgovaralo o personalnom rešenju za mandatara nove vlade ni za predsednika skupštine Srbije.

„O tome ćemo razgovarati u narednom periodu. Prvo ćemo o tome kako ćemo konstituisati narodu skupštinu u smislu izbora rukovodstva skupštine a onda o sastavu buduće vlade i koga ćemo predložiti. Ovo je izborna lista koja ima potencijal da predloži više kvaltetnih kandidata koji mogu da budu mandatari za sastav nove vlade“, rekao je Vučević, posle sednice predsedništva, na konferenciji za novinare.

Na pitanje o vlastima u Beogradu, on je naveo da „tu nema ništa tajno, ili će biti većine ili se ide ponovo na izbore, što zavisi od političke volje onih koji imaju odborničke mandate“.

„Bolje je da se izabere skuštinska većina, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić, kao poverenica za Beograd su direktno uključeni u to. Kad budemo imali nešto konkretno obavestićemo javnost, ništa nećemo kriti“, naglasio je Vučević, dodajući da se ništa neće raditi na silu.

Kako je dodao, ako ima većine – ima, a ako ne – neće se ponavljati izbori nego će se ići na nove“.

„Nisam siguran da svi dobro procenjuju kako bi prošli na tim izborima, zapamitite naša lista bi imala veći broj mandata. A nisam siguran da svi dobro razumeju šta bi se desilo“, rekao je Vučević, navodeći i da građani neće nagraditi one koji su dobili mandate pa neće ni levo ni desno.

Vučević je na pitanje agencije FoNet kakve su prognoze za postizborni rasplet u glavnom gradu ako lista Branimira Nestorovića ne zauzme nijednu stranu, rekao da će se sačekati proceduralni rok dodele odborničkih mandata.

„Kada budu dodeljeni mandati u Skupštini Beorada počeće da teče rok od 30 dana i videćemo ima li skupštinske većine ili ne. Nema tu ništa tajno ili neka treća opcija – ili će biti većine ili se ponovo ide na izbore“, rekao je Vučević.

On, međutim, smatra da ponovni izbori nisu dobro rešenje.

„Mi mislimo da nije dobro da se ponovo ide na izbore zato što glavni grad ne može da prosperira i ide napred, ali to zavisi i od političke volje onih koji su učestvovali na izborima i imaju madate u Skupštini grada“, rekao je Miloš Vučević.

Podsetimo, Vučević je na početku je istakao kako je zahvalan predsedniku Aleksandru Vučići na neizmernoj podršci na prethodnim izborima.

– Ićemo polako u skladu sa rokovima. Na lokalnom niovu nećemo da žurimo. Pokazaćemo da imamo snage za nova imena i nova lica. Što se tiče Narodne ksupštine, rokovi teku od 12. januara, to je 30 dana. Kada budemo imali konačnu odluku ko će činiti ksupštinsku većinu mi ćemo to podeliti sa javnosti. Kada predsednik republike bude sazvao konsultacije, tražićemo mandat za satstavljanje Vlade – kazao je Vučević.

 

Gosti i članovi pristižu

Među prisutnima su bili važni funkcioneri SNS-a Siniša Mali, Tomislav Momirović, Marija Obradović, Aleksandar Martinović, Sandra Božić, i Goran Vesić.

(Pančevac/Novosti)

PREDSEDNIK SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI Evo koji još vaučeri stižu za građane!

VUČIĆ PODELIO PAKETIĆE OBOLELOJ DECI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.