KAZNE ZA NAMEŠTENI MEČ U UBU Prva iskra bez 12 bodova i 1.200.000 dinara, 4 fudbalera van terena 9 meseci

14:10

25.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Disciplinski sudija Srpske lige „Beograd” Aleksandar Prekodravac, postupajući po prijavi oficira za integritet FS Beograda Dragana Krstića na osnovu informacije iz UEFA, kaznio je Prvu iskru iz Bariča oduzimanjem 12 bodova i novčano sa 1.200.000 dinara. Suspendovao i četvoricu fudbalera Prve iskre na ukupno 36 meseci, zbog nameštanja prijateljske utakmice u Ubu s Jedinstvom 4. septembra, piše Sportski žurnal.

Meč je okončan pobedom domaćina od 4:0, shodno monitoringu UEFA, 82 odsto uplata se odnosilo na singl igru „četiri plus”.

Igrači Vladimir SimićLazar Adamović i Zoran Topalović, kao i golman Andrija Knežević neće devet meseci kročiti na teren u prvenstvenim i kup utakmicama.

– Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi „Beograd” da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje, jer je za iste predviđena nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda.

(Pančevac/Sortski žurnal)

PROMENE U FK BORCU Nenad Nešić umesto Milana Tegeltije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.