VUČIĆ U INĐIJI: Predsednik na obeležavanju početka izgradnje fabrike kompanije JFE Shoji Serbia

11:42

18.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije JFE Shoji Serbia d.o.o. u Inđiji.

Obraćanje predsednika Vučića

– Ja sam danas posebno srećan. Neću da davim dugim govorima. Ovo je za nas veoma važno. Ambasador Imamura je rekao da je ova investicija veoma važna, čak važnija i od nekih koje deluju da su važnije. Oni će da proizvode ovde laminaciju, nešto što ide u električni motor. Ovde će biti zaposlene 100 i 150 ljudi. Mi smo spremni da sve što vam bude potrebno, da vam uvek izađemo u susret. Ne sme da se dogodi da imate bilo kakav problem u našoj  zemlji. Gotovo 50 posto više ljudi danas je zaposleno u Inđiji više nego što je to bilo pre osam godina- kazao je predesednik.

– Ja sam u Japanu, pre 14 godina, prilikom posete, mnogo toga naučio. Izuzetno se radujem dolasku svake japanske kompanije u našu zemlju – dodao je Vučić i istakao da je Srbija u odnosu na 2020. godinu 20 puta uvećala izvoz, ali da to treba da bude više.

Predsednik se još jednom zahvalio na „ogromnom trudu da se Tokio približi Beogradu“.

Obraćanje ambasadora Imamure
Ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura obratio se prisutnima.- Prvo proizvodno postrojenje u Evropi otvaramo ovde – kazao je Imamura, koji se zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije.

– Ambasada Japana je aktivno pomagala reformske napore Srbije u evrointegracijama – dodao je ambasador i rekao da se nada da će izgradnja fabrike ići po planu.

 

Predsednik Vučić, direktor fabrike JFE Shoji Serbia i japanski ambasador Akira Imamura  obojiće oči lutke iz 17 veka, koja je simbol istrajnosti i sreće. Boji se jedno oko za ostvarenje želje, a drugo kad se želja ostvari, simbolizuje progres i dugotrajni prospreritet.

Ceremonija se održava u Industrijskoj zoni Inđija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.