SVETSKI DAN ŠUMA Deca sadila drveće sa radnicima ŠG “Banat”

17:27

21.03.2024

Podeli vest:

ŠG Banat Pančevo

Svetski dan šuma JP “Vojvodinašume” Petrovaradin, Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo iskoristilo je kako bi najmađim stanovnicima Pančeva ukazalo na značaj šuma kroz zajedničke akcije sadnje drveća.

Šumsko gazdinstvo “Banat” Pančevo doniralo je Predškolskoj ustanovi “Dečija radost” iz Pančeva 25 sadnica lišćara i tuja koje su zaposleni ŠG “Banat” zajedno sa predskolcima i vaspitačima zasadili u dvorišta pet vrtića (“Veverica”, “Čuperak”, “ Švrća”, “Slavuj” i “Pupoljak”) uz prigodno predavanje o značaju i vrednosti šuma.

Šume pokrivaju trećinu kopna za zemlji unutar kojih žive preko 80% kopnenih vrsta životinja, biljaka i mikroorganizama. Značaj šuma je višestruk, obezbeđuju više od 300 različitih funkcija koje su od izuzetnog značaja za stvaranje kvalitetnije životne sredine, posebno u oblastima pogođenim izraženim klimatskim promenama.

Šume predstavljaju jedan od najsloženijih ekosistema na zemlji koji kao “dobro od opšteg interesa” i prirodno obnovljiv resurs ima trajno neprocenjiv značaj za ljudsko društvo (Medarević M., 1991).

(Pančevac)

UČENICI ŠOSO MARA MANDIĆ STVARAJU REMEK-DELA Đaci tekstilnog smera spajaju lepo i korisno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.