OTIŠAO NA ŠIŠANJE I NIKAD SE NIJE VRATIO Dragana i njegovog frizera raznele NATO bombe

19:16

24.03.2024

Podeli vest:

RINA

Čačak – Dragan Obrenić iz Čačka tog 24. marta 1999. godine sa svojom decom došao je kod frizera na šišanje, ali su kasetne bombe odnele njegov život. Njega i njegovog prijatelja frizera i još četiri kuće raznele su razorne NATO bombe. Milka Džemailović, supruga frizera, ostala je pre 25 godina udovica sa nejakom decom u naručju.

– Sedeli smo tu na stepenicama da popijemo kafu, moja majka im je skuvala , na šta im je Dragan rekao da odu u podrum, dok su oni ostali da se šišaju. U tom trenutku je pala bomba, moju majku je detonacija odbacila sa vrata u podrum – kazala je Milka za RINU.

A nemanja je tada imao svega 11 godina, ali i danas su mu pred očima teški prizori koji su se dogodili u dvorištu u kom je rastao.

– Otac je šišao prijatelja, a mene je zamolio da mu napravim cigaretu, i kada sam to završio rekao mi je da sidjem u podrum. Nisam stigao ni da sednem na krevet, bomba je pala. Tada je nastao haos, izašao sam i čuo urlike, vrisku i zapomaganja, dok sam ja sa ljudima pokušavao da skinem betonske blokove od kuće koje su porušene, medjutim bio sam mali i trebala mi je pomoć drugih ljudi – ispričao je Nemanja.

Bolna sećanja na ratne dane i dalje žive kod ove, ali i svih drugih porodica kojima je neko od najmilijih nastradao. Zato samo žele, kako kažu, da se proživljena agresija nikad ne ponovi.

(Pančevac/RINA)

VUČIĆ U KURŠUMLIJI Predsednik obišao porodicu na čiju kuću je pala bomba pre 25 godina

NISU NESTALI BOL I TUGA ZA PALIM ŽRTVAMA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.