DELIBALTSKA PEŠČARA DOBIJA AKVA PARK Do kraja godine i spa centar sa kongresnom dvoranom

12:34

13.06.2024

Podeli vest:

G.J.

U Deliblatskoj peščari otvara se prvi akva park koji će obogatiti turističku ponudu opštine Alibunar. Ovog leta ovde se pored brojnih domaćih očekuju i gosti iz inostranstva, jer se granica sa Rumunijom nalazi na samo 50 kilometara.

Na 23 hilajde kvadratnih metara okružen zelenilom i lepom prirodom nikao je akva park sa 2 velika, 3 mala bazena, đakuzijem i brojnim toboganima za decu. Tursitički potencijali Deliblatske peščare dugo nisu bili iskorišćeni i Tatjana Đurđević, direktorka Turističke organizacije opštine Alibunarali ističe da će sada gosti koji ovde vole da dolaze imati i gde da uživaju u aktivnom odmoru:

– Devojački bunar je prelepo mesto u Deliblatskoj peščari i nešto moderno nam je zaista bilo neophodno kako bi smo privukli što više ljudi da vide tu lepotu, da uživaju u prirodi, a da se opet ne naruši priroda i da ostane zaštićena-istakla je Tatjana Đurđević, direktorka Turističke organizacije opštine Alibunar.

Svi koji budu želeli da borave u Deliblatskoj peščari više dana kako bi uživali u netaknutoj prirodi, gde se nalaze retke biljke i razne vrste ptica, sada će imati i gde da prespavaju, jer je izgrađen i manji hotel sa 40 soba, a Tamara Divljak iz Akva parka kaže da će se do kraja godine ovde završiti i spa centar sa kongresnom dvoranom:

– Deliblatska peščara je oaza mira i čistog vazduha i mi se nadamo da će ovde biti pravo uživanje za roditelje, njihovu decu, mlade parove, ali i za penzionere. U blizini nam je Vršac, tu je i granica sa Rumunijom i očekujemo dosta gostiju i iz inostranstva, ali i Beograda jer je udaljen na samo 50 kilometara od nas- kaže Tamara Divljak.

Za malu opštinu Alibunar ovakav jedan akva park mnogo znači, jer dolaskom velikog broja gostiju preko leta ovde će biti mnogo više posla za sve ugostitelje, ali i proizvođače domaće hrane,a već sad je primetan i rast cena vikendica i zemljišta , jer se očekuje da Devojački bunar postane razvijen turistički centar.

Bilo bi dobro da tokom leta i „Pantransport” iz Pančeva uvede i redovne linije do Devojačkog bunara , jer već postoji veliko interesovanje Pančevaca koji žele da spas od vrućina potraže u Akva parku koji smo svi tako dugo čekali u našem regionu.

(Pančevac/G.J.)

KREĆE SEZONA KUPANJA Pančevački otvoreni bazen počinje sa radom 20. juna

HITNO SE TRAŽI KUM Hit oglas u Gornjem Milanovcu, zatvoreni bazen što pre mora dobiti ime

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.