JKP GREJANJE: Počele tople probe, grejna sezona od 15.oktobra

Dani pred početak grejne sezone su završna faza testiranja sistema kako bi sve funkcionisalo kada krene centralno krejanje, kaže Predrag Živković, direktor JKP „Grejanje“.

19:30

12.10.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

JKP „Grejanje“ počelo je sa toplim probama pred početak grejne sezone koja počinje 15. oktobra. Dani pred početak grejne sezone su završna faza testiranja sistema kako bi sve funkcionisalo kada krene centralno krejanje, kaže Predrag Živković, direktor JKP „Grejanje“, za RTV Pančevo.

Javno komunalno preduzeće  počelo je sa topolim probama nekoliko dan pred start grejne sezone, kaže Predrag Živković, direktor ovog preduzeća. Ovo vreme koristi se kako bi se uočili eventualni nedostaci u sistemu i otklonili se pred početak grejne sezone.

„Ove godine odlučili smo se da nekoliko dana pred početak grejne sezone krenemo sa toplim probama, da u ovom režimu rada funkcionišemo do početka grejne sezone. Od jutros su u funkciji obe toplane, iskoristićemo i ova naredna četiri dana da pokušamo da što više nedostataka otklonimo, da bismo imali start grejne sezone kakav zaslužuju naši korisnici“, naveo je Predrag Živković, direktor JKP „Grejanje“.

U narednom periodi meteretolozi najavlju pad temeperature, a u „Grejanju“ i da će grejna sezona početi 15. oktobra.

„Gradska odluka nalaže da, ukoliko je prosečna dnevna temperature preko 12 stepeni, JKP nema obavezu proizvodnje i isporuke toplotne energije, ali smo svesni činjnice da su jutra i večeri hladne, tako da će građani u tom periodu sigurno imati nesmetanu isporuku toplotne energije“, ističe Živković.

„Grejanje“ koristi mesece u kojima toplane ne rade da pripreme sistem za start nove sezone. Tokom proteklog perioda dosta toga je urađeno kako bi građani tokom zime imali kvalitetno snabdevanje toplotnom energijom.

„U toku leta, kada ne isporučujemo toplotnu energiju, uradili smo dosta toga. Rekonstruisali smo čak četiri šahte u centru grada, vezane za toplanu Sodara, urađena je sanacija dve šahte, u potpunosti su izbandažirani kalolimetri, radili smo  tamo gde je sistem pokazivao nedostatke i slabosti. Trudili smo se da to budu prioriteti, kako se te greške ove godine ne bi ponovile

Predrag Živković ističe da će grejna sezona trajati do 15. aprila. Nakon toga, u zavisnosti od spoljnih temperatura, centralno grejanje može da funkcioniše i do 1. maja, zaključio je Živković.

(RTV Pančevo)

DIREKTOR JKP GREJANJE PREDRAG ŽIVKOVIĆ: Gasa ima, nove cene već u primeni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.