BRNABIĆ RAZGOVARALA SA HOSEOM MANUELOM ALBARESOM: Srbija računa na podršku Španije tokom predsedavanja Savetu EU

22:09

12.04.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se s ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Albaresom Buenom.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, sagovornici su se saglasili da su politički odnosi dve zemlje odlični, da su zasnovani na čvrstim temeljima, kao i da oni predstavljaju jaku potporu za dalje snaženje saradnje u ostalim oblastima, uz poseban osvrt na ekonomiju i trgovinu.

Brnabićeva je zahvalila Španiji na principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Premijerka je ujedno obavestila ministra spoljnih poslova Španije o dijalogu Beograda i Prištine, skrenuvši pažnju na provokacije na terenu, napade i uznemiravanje srpskog stanovništva, skrnavljenje kulturnog nasleđa, kao i na činjenicu da Priština ne primenjuje svoje obaveze iz Briselskog sporazuma.

Kada je reč o evrointegracijama, Brnabićeva je zahvalila Španiji na podršci koju pruža Srbiji. U svetlu predsedavanja Španije Savetu EU u drugoj polovini 2023. godine, premijerka je posebno istakla značaj današnjeg potpisivanja Memoranduma o razumevanju o unapređenju saradnje u oblasti evropskih integracija između dve države.

Ministar Albares Bueno podvukao je da je prijateljstvo dveju zemalja jako, da su politički odnosi Srbije i Španije odlični, kao i da će Španija tokom svog predsedavanja Savetu EU politici proširenja pridati važnu ulogu.

ALEKSANDAR VUČIĆ SUTRA SA HOSE MANUELOM ALBARESOM: Sastanak u zgradi Generalnog sekretarijata u 10 sati

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.