DANA POBEDE U BANJALUCI: Održan pohod BESMRTNI PUK

12:10

09.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTRS

 U parku „Petar Kočić“ formirana je kolona, a potom je pohod „Besmrtnog puka“ sa Trga Krajine krenuo na Trg palih boraca.

Učesnici su nosili slike predaka, učesnika Drugog svetskog rata, zastave ratnih jedinica i transparente sa prigodnim porukama za podsećanje na vojnike i civile iz NOB-a koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić i drugi ministri u Vladi Srpske, ambasador Rusije u BiH i Hercegovina Igor Kalabuhov, predstavnici Grada Banjaluka, Treće pešadijske divizije učestvovali su u pohodu „Besmrtni puk“ /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH, organizacije proistekle iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata, i brojni građani.

„Besmrtni puk“ je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom proslave Dana pobede – 9. maja.

Ovaj istorijski događaj obeležava se u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se 9. maja u znak sećanja na taj datum 1945. godine, kada je stupila na snagu bezuslovna kapitulacija nacističke Nemačke, čime je okončan Drugi svetski rat u Evropi.

ZAVRŠENA PARADA POBEDE U MOSKVI! PUTIN: Protiv Rusije je pokrenut rat, ali mi smo pobedili terorizam, pa ćemo se izboriti i sa ovim VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.