ŽESTOKO UKRAJINSKO GRANATIRANJE BELGORODSKE OBLASTI: Dve učiteljice zadobile su rane od gelera, zapaljena policijska stanica i nekoliko zgrada

11:34

01.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/TW

Sukob na ukrajinsko-ruskoj granici se nastavlja. U četvrtak rano ujutro počelo je masovno ukrajinsko granatiranje na grad Šebekino u Belgorodskoj oblasti najverovatnije kao odgovor na sinoćnji napad ruskih taktičkih balističkih raketa na prestonicu Ukrajine Kijev u kome su poginula 3 stanovnika, javlja TV Front.

Granatiranje je izazvalo izbijanje požara na policijskoj stanici u gradu, kao i oštećenje nekoliko stambenih i poslovnih zgrada.

Nekoliko sati kasnije pojavila se informacija da su ukrajinske snage zajedno sa jedinicama iz „ruskog dobrovoljačkog korpusa“ još jednom prešle granicu u oblast Zapadnog Belgoroda, dok se vode teške borbe oklopnih vozila i tenkova na graničnom punktu Šebekino.

A onda na telegram kanalu Ruskog dobrovoljačkog korpusa pojavio se snimak Legije Slobodne Rusije, ruski dobrovoljci koji ratuju za Ukrajinu i koji su nedavno sa pripadnicima Ruskog doborovoljačkog korpusa upali u Belgorodsku oblast.

Na video snimku se vide naoružani borci, a iznad snimka stoji poruka:“Naša braća prenose pozdrave sa ukrajinsko-ruske granice. Naša borba se nastavlja. Čekajte nas!“

A, onda usledio je snimak na kome se vidi termobarični višecevni lanser raketa TOS-1 u Belgorodskoj oblasti protiv snaga ruskih dobrovoljačkog korpusa i jednica Legije slobodne Rusije, pošto su se prenosile informacije da su te ukrajinske diverznatske jedinice prešle granicu.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačesalv Gladkov saopštio je da je slo Novopetrovka u Belgorodskoj oblasti je pod artiljerijskom vatrom Oružanih snaga Ukrajine.

Saopšteno je da su dve učiteljice seoske škole povređene i zadobile su rane od gelera i nalaze se u Centralnoj okružnoj bolnici. U napadu su oštećeni škola, nekoliko domaćinstava i ambulanta.

(Pančevac/TV Front)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.