![](https://pancevac-online.rs/wp-content/uploads/2024/07/Screenshot-2024-07-22-194506.png)
ZDRAV I UKUSAN NAPITAK: Napravite sok od kajsija bez konzervansa i kuvanja
![](https://pancevac-online.rs/wp-content/uploads/2023/06/sok-kajsija.jpg)
Sve što Vam treba za ovaj recept jesu kajsije, limuntus, voda i šećer.
Sastojci:
– 5 kg kajsija
– 3 kesice limuntusa
– 3 l vode
– šećer (količina zavisi od toga koliko želite da sirup bude sladak)
![](https://www.pancevac-online.rs/wp-content/uploads/2023/06/kajsije-300x199.jpg)
Pixabay
Priprema:
Kajsije je potrebno oljuštiti i povaditi im koštice, nakon čega ih treba izmiksovati ili propasirati. Nakon što ste prokuvali 3 l vode, ostavite da se ohladi. Zatim prokuvanom vodom prelijte kajsije, dodajte limuntus i sve dobro izmešajte. Posudu u koju ste sve sipali pokrijte i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon što ste ostavili smesu da odstoji, procedite kroz gazu i na svaki litar tečnosti dodajte 1 kg šećera. Mešajte sve dok se šećer ne istopi. Sipajte sok u flaše i dobro ih zatvorite. Sok je potrebno čuvati na hladnom i tamnom mestu, a nakon otvaranja držite ga u frižideru.
SLATKO OD TREŠANJA NA STARINSKI NAČIN: Za pripremu potrebna samo 3 sastojka
(Pančevac/Stil)