KO ĆE BITI PREDSTAVNIK SRBIJE? Među njima i Pančevac Milan Bujaković! Ovo je 28 pesma koje učestvuju na PZE24!

12:20

25.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Radio-televizija Srbije objavila je danas 28 takmičarskih kompozicija festivala ,,Pesma za Evroviziju 2024“, a pobednik takmičenja predstavljaće Srbiju na Pesmi evrovizije u Malmeu ovog maja.

Najistaknutija među učesnicima je predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2022. godine Konstrakta, koja je tada osvojila vioko 5. mesto. Ove godine pokušaće bar da ponovi tadašnji uspeh sa pesmom ,,Novo, bolje“.

Među učesnicima se nalazi i naš sugrađanin Milan Bujaković, koje se već takmičio prethodnih godina, a svoj najbolji rezultat do sad pokušaće da ostvari sa pesmom ,,Moje-tvoje“, koju popisuju Pančevac Petar Pupić i predstavnica BiH na Pesmi Evrovizije 2012. Maja Sar.

Ime koje je takođe privuklo dosta pažnje fanova je i Teya Dora koja je prošle godine ostvarila veliki međunarodni uspeh sa pesmom ,,Džanum“, koja je pisana za serjiu Južni vetar. Pesma broji preko 70 miliona pregleda na sajtu Ju-tjub, kao i preko 100 miliona pregleda na najpopularnijioj muzičkoj platformi Spotifaj. Na PZE se prijavila sa pesmom ,,Ramonda“ i shodno uspehu prethodne pesme, očekivanja fanova su velika.

Od poznatih imena na ,,Pesmi za Evroviziju 2024“ će se naći i Breskvica, Lena Kovačević, Zorja, Zejna i mnogi drugi a sve pesme sa takmičenja možete poslušati OVDE.

,,Pesma za Evroviziju 2024“ će se održati 27. i 29. februara, kada su na programu polufinala, a pobednika ćemo saznati u velikom finalu 2. marta.

Voditelji ovogodišnjeg takmičenja su novinarka Dragana Kosjerina i glumac Slaven Došlo, dok će njihove kolege Kristina Radenković i Stefan Popović program voditi iz grin ruma.

(Pančevac/M. Popović)

KONSTRAKTA HOĆE OPET NA EVROVIZIJU Ovo je spisak učesnika festivala PZE24!

PRE TRI MESECA SAM HTEO DA ODUSTANEM OD MUZIKE Predstavnik Srbije otvorio dušu nakon pobede! Evo šta mu je Konstrakta rekla!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.