MATURANTSKI PLES: Mladi – veseli i spretni

Na platou ispred zgrade Gradske uprave okupilo se 530 maturanata koji su stigli iz devet pančevačkih škola

14:08

21.05.2024

Podeli vest:

Pančevac

Mlade Pančevke i mladi Pančevci, učenici završnih godina srednjih škola, pokazali su ponovo koliko su lepi, nasmejani i spretni: 21. maja na platou ispred zgrade Gradske uprave održana je manifestacija pod nazivom „European Quadrille Dance Festival”, tj. Maturantski ples, u organizaciji Grada Pančeva i Kancelarije za mlade.

Nastavljena je dugogodišnja tradicija Pančevačkog maturantskog plesa, koji je prvi put održan 2007, a „European Quadrille Dance Festival” se „rodio” u Sloveniji 2005. Nakon toga u brojnim gradovima i državama započeta je divna tradicija, a jedan od njenih ciljeva jeste da se obori Ginisov rekord u broju učesnika u simultanom plesu.

Iako je duvao izuzetno jak vetar, na platou ispred zgrade Gradske uprave okupilo se 530 maturanata koji su stigli iz devet pančevačkih škola. To su: ETŠ „Paja Marganović”, Mašinska škola Pančevo, ETŠ „Nikola Tesla”, MŠ „Stevica Jovanović”, Gimnazija „Uroš Predić”, TŠ „23. maj”, PŠ „Josif Pančić”, BŠ „Dimitrije Parlić” i MŠ „Jovan Bandur”.

Ispred Grada Pančeva, veselim srednjoškolcima obratio se gradonačelnik Aleksandar Stevanović:

– Dragi maturanti, uvek mi je veliko zadovoljstvo i čast da stanem ispred vas i da vam se obratim u ovom za vas veoma važnom trenutku, kada slavimo vaš uspeh. Takođe, slavimo vaše stupanje u jedno novo poglavlje u životu – u svet odraslih. Čestitam vam jer ste završili važan deo svog obrazovanja i postavili čvrste temelje za vašu budućnost. Prijateljstva što ste stekli i lekcije koje ste naučili u školi oblikovali su vas za budućnost. Želim da kažem i ovo: učenici Medicinske škole „Stevica Jovanović” današnji ples posvećuju svom drugaru Dušanu Lazarovu, koji nas je prerano i tragično napustio – svaka vam čast na tome! U budućnosti verujte u sebe i ne zaboravite odakle ste potekli, jer Pančevo veruje u vas, vi ste budućnost i ponos našeg grada. Želim vam mnogo sreće i uspeha, koračajte hrabro kroz život, sanjajte velike snove i ne plašite se izazova kojih će biti ispred vas. Želim vam srećan Maturantski ples, hvala vam.

 

Usledio je glasan aplauz, a potom, tačno u podne, započeo je ples: svi maturanti plešu istu koreografiju uz kompoziciju Johana Štrausa „Slepi miš”, koja je preko satelitskog radija emitovana u gradovima srednje i istočne Evrope. Iako je reč o klasičnoj muzici koja je mladima često strana, maturanti su veoma lepo prihvatili koreografiju i ideju zajedničkog plesa sa maturantima širom Starog kontinenta. I ono što je najvažnije: sve vreme su bili veseli i nasmejani.

 

 

Srećan vam put ka novim izazovima!


(Pančevac / S. Trajković)

Maturantski ples 21. maja u podne

SREDNJOŠKOLCI IZ PANČEVA I EVROPE POKUŠAĆE DA OBORE SVETSKI REKORD Maturski ples ispred platoa GU 19. maja u podne!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.