MILENKOVIĆ PRED DUEL SA SLOVENIJOM: Biće teže nego protiv Engleza! Moramo da iskoristimo iskustvo iz Rusije i Katara

14:30

18.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/FSS

Reprezentativac Srbije Nikola Milenković odgovara na pitanja novinara pred meč sa Slovenijom.

Pre dve godine igrali 2:2 u Ljubljani protiv Slovenije?

Analizirali smo i taj meč. Odigrali smo jedno od najboljih naših poluvremena, a drugo smo mnogo pali. Sigurno da smo izvukli pouke. Ove utakmica će da bude mnogo teža. Psihološki aspekt je veoma bitan. Naravno, i kako uđemo u utakmicu u taktičko-tehničkom planu.

Kada bi sledeći meč počeo na klupi kako bi reagovao?

Fudbal je kolektivan sport. Mislim da smo svi na istom zadatku. To je odluka selektora i to treba poštovati. Svaki igrač reprezentacije poštuje tu odluku!

Ko je spremniji Tadić ili Rajković?

Ne bih mogao da odgovorim na to pitanje (smeh).

Kako igrači provode slobodno vreme?

Imamo naš „gejming rum“, nas četvorica, petorica igramo čoveče ne ljutise. Slobodno vreme koristimo i za rad u teretani. Popunjeno je vreme…

Kako se snalazi u ulozi centralnog štopera?

Moderni igrači danas moraju da budu spremni da igraju u više formacija i pozicija u timu. Postoji razlika, ali svako mora da bude prilagodljiv da igra na bilo kojoj poziciji sa tri pozadi. Da li mi odgovora centralno ili desno, ne bih mogao da vam kažem. Bitno je da se osećam dobro na terenu. Mi treba uvek da verujemo u naš kvalitet i potencijal. Na krilima dobre igre treba da nastavimo i prižimo još bolju partiju protiv Slovenije.

Da li su se Englezi svesno povukli ili ste ih vi na to naterali?

Iskreno mislim da je to bila i naša zasluga! Slovanija će biti potpuno drugačija, što taktički, što i u vezi mentalne pripreme.

Da li ima prostora za napredak u odbrani?

Na meču sa Engleskom pokažali smo malo više respekta nego što je trebalo. U drugom poluvremenu smo prikazali jako dobru igra i dominirali u tom delu meča.

O terminu utakmice

Podsetimo, prvi meč bio je u 21 čas, a sada će Srbija igrati u 15 časova.

Nema neke posebne pripreme ili razlike. Jedino što više spavamo kada igramo u večernjem termin (smeh).

O podršci navijača:

Podrška navijača nam mnogo znači. Igranje za reprezentaciju je posebno, želimo naciju da učinimo ponosnom. Hvala na izvanrednoj podršci protiv Engleske i svima onima koji su bili kraj TV ekrana, osetili smo i veliku podršku od njih.

O meču sa Slovenijom i Šešku

Slovenija ima sjajne pojedince, ali ako budemo igrali kao tim, sa mnogo požrtvovanja, trčanja i koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kog njihovog igrača. Dugo vremena Slovenci igraju zajedno i jako su kompaktni. Utakmica protiv Slovenije biće teža nego protiv Engleza. U prvom duelu smo bili i rasterećeni, a sada je imperativ pobeda. Moramo da iskoristimo naše vrline i njihove mane. Imamo iskustvo iz Rusije i Katara i to možemo i moramo da iskoristimo.

Milenković o utakmici sa Engleskom i duelima sa Kejnom

Veliki izazov je bio igrati protiv napadača koji je postigao 50 i više golova u sezoni. Ne bih o individulanim stvarima, više bi o timu. Drago mi je da odbrana uradila dobar posao, iako smo primili taj jedan gol. Ekipa je sjajno trčala. Pokazali smo jednu hrabrost, požrtvovanje i ambiciju. Na dostojan način smo branili naš grb protiv Engleske.

Kostć napušta kamp reprezentacije!

PR reperezentacije Milan Vuković potvrdio je da je povreda Filipa Kostića ozbiljnije prirode.

Što se tiče Kostića, njemu je urađena magnetna rezonanca kolena. Predviđen je oporavak u trajanju 2 nedelje. Ostaće ovde još dva dana, a zatim napušta kamp reprezentacije. O tome je obavešten i njegov klub.

Nakon poraza od Engleske na startu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, reprezentacija Srbije vratila se u svoju bazu u Augzburgu gde se vredno priprema za okršaj sa Slovencima.

Srbija u četvrtak od 15 časova igra protiv Slovenije meč drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu.

(Pančevac/Kurir)

LOŠE VESTI ZA REPREZENTACIJU SRBIJE Filip Kostić završio učešće na EURO 2024 zbog ozbiljne povrede

UEFA REAGOVALA! Evo šta će biti sa albanskim novinarom koji je provocirao Srbe na EURO 2024

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.