„BUBAMARA” – ČAROLIJA KOJA SPAJA!

Škola fudbala FK-a Železničar za veoma kratko vreme postala je pravi sportski hit u gradu na obali Tamiša

18:31

14.07.2024

Podeli vest:

Škola fudbala FK-a Železničar za veoma kratko vreme postala je pravi sportski hit u gradu na obali Tamiša. Veliki broj pančevačkih dečaka želi da trenira baš u „Želji”, a svi oni koji su obukli belo-plavi dres napreduju iz dana u dan. Imaju odlične trenere, uče fudbal, igraju i igraju se fudbala. Putuju na turnire, ali i uzvraćaju gostoprimstvo.
E, to je prava lepota sporta! Upoznavanje novih drugara, drugih kultura i navika, sjajno druženje, igra, učenje, a možda će se roditi i prijateljstvo za ceo život…
Tako je tokom sada već prošle sezone bilo veoma zanimljivih susreta na Sportskom centru „Mladost”, u popularnoj „zelenoj oazi”.

Klinci iz „Željine” škole fudbala dočekali su svoje vršnjake iz Fudbalske akademije slavnog grčkog kluba AEK-a iz Atine.
– Na teren su najpre istrčali naši najmlađi fudbaleri, oni koji su rođeni 2013. i 2014. godine, potom su svoje znanje i fudbalske veštine pokazali dečaci rođeni 2011. i 2012. godine, a na kraju su snage odmerili momci iz generacije 2009/10. Treneri u našem klubu Miloš Đurić, Nikola Svilarević, Dragan Alavanja i Branislav Katanić mogli su da vide i ocene svoje igrače i u jednoj međunarodnoj utakmici, koja je izazvala veliku pažnju među ljubiteljima sporta u Pančevu. Zahvaljujemo našim dragim prijateljima iz Grčke što su došli u Srbiju i posetili naš grad. Kako su sami rekli, oduševljeni su prijemom i gostoprimstvom, a već smo dobili poziv da gostujemo u Atini – zadovoljan uspelom akcijom, govorio je glavni trener Škole fudbala Železničara Petar Počuča, kome pripadaju najveće zasluge za organizaciju ovog sportskog događaja.

I jeste, bio je to praznik sporta, fudbala, osmeha i – dece!
Nedugo zatim Železničar je ugostio mališane iz Kine. U pančevačkoj „zelenoj oazi” odigrane su dve prijateljske fudbalske utakmice, u kojima su se oprobali dečaci rođeni 2013. i 2014. godine iz Škole fudbala Železničara i selekcija kineskog grada Tijanđina.
Rezultati u ovakvim mečevima najmanje su bitni, mnogo je važnije to što su deca imala priliku da se druže i upoznaju nešto novo… Mada, bilo je dobrog fudbala, baš dobrog, u šta su mogli da se uvere brojni gledaoci koji su pratili utakmice na Sportskom centru „Mladost”.

Domaćin ove međunarodne utakmice bio je predsednik Fudbalskog kluba Železničar Zoran Naunković, koji je i jedan od glavnih „krivaca” za pokretanje ove fudbalske saradnje između Pančeva i regije Tijanđin, inače treće po broju stanovnika u Kini.
– Zahvalio bih gostima iz Kine što su nam ponovo došli u posetu. Pre pet godina otprilike deca iz Tijanđina su takođe boravila u našem gradu i igrala prijateljske utakmice protiv tadašnjih vršnjaka iz Železničara. Drago mi je da se ova saradnja nastavlja i da traje i što možemo da pokažemo šta osećamo prema kineskom narodu, a to su poštovanje i veliko uvažavanje – istakao je predsednik pančevačkog superligaša.
Srbija i Kina – prijateljske zemlje! Pančevo i Tijanđin – prijateljski gradovi!
Negde na samom kraju sezone dečaci iz „Željine” škole fudbala lepim povodom su bili i u Beloj Crkvi – tamo su se susreli s vršnjacima iz Škole fudbala „Inviktus” na revijalnoj utakmici. Na taj način su s prijateljima iz Bele Crkve proslavili šampionsku titulu njihovih pionira.

Ovaj fudbalski spektakl je privukao veliku pažnju poštovalaca fudbala, tribine su bile pune, a publika je uživala u kvalitetnoj utakmici s puno golova. Lep susret je zaokružen dodelom pehara na kraju utakmice i druženjem fudbalera iz oba tima.
– Hvala igračima i rukovodstvu Železničara što su se odazvali našem pozivu, hvala svim našim članovima i njihovim roditeljima, navijačima koji su s tribina ulepšali utakmicu. I za kraj, hvala fudbalerima pionirske selekcije koji su nam omogućili da slavimo još jedan pehar, koji su odličnom igrom tokom čitave sezone ubedljivo osvojili prvo mesto i izrasli u veliki tim i odlične fudbalere – kažu u klubu Inviktus, s kojim je Železničar i na ovaj način nastavio sjajnu saradnju na obostrano zadovoljstvo i na zadovoljstvo svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.