VAŠE IZLAGANJE JE ZA VRAĆANJE U NIŽE RAZREDE Vučević oštro odgovorio Lutovcu

18:31

23.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da je izlaganje Zorana Lutovca u Skupštini Srbije bilo za vraćanje u niže razdrede.

„Možda je moje izlaganje bilo za jedinicu, ali vaše je bilo ne za ponavljanje, već za vraćanje u niže razrede. Sve što ste pričali ste zabašurili, bez ijednog konkretnog odgovara o Deklaraciji, da li ćete je podržati ili ne, a posebno niste dali odgovor po pitanju Kosova i Metohije. Niste rekli šta je vaš stav po pitanju Kosova i Metohije, o Zajednici srpskih opština, a pitajte Srbe sa Kosova i Metohije šta za njih to znači”, rekao je Vučević i dodao da je Lutovac u svom izlaganju samo nejasno i neosnovano optuživao politiku koju Srbija vodi, a koja odoleva svim pritiscima.

Vučević je Lutovca podsetio šta je nekadašnji predsednk DS i ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić, citirajući Kenedija, govorio po pitanju države – „Ne pitaj šta država može da uradi za tebe, već šta ti možeš da uradiš za nju”.

„Pa je dodao onda vidi šta možeš sam za sebe da uradiš. Pa vi na osnovu Đinđićevih citata i izjava da se vratite sebi kao Demokratskoj stranci, verujem da ćete biti uspešniji, svakako i politički korektniji“, rekao je Vučević.

Vučević je Lutovcu poručio da po pitanju Rio Tinta treba da se zapita otkud ta kompanija u Srbiji i ko ju je doveo, budući da hronologija i činjenice pokazuju da ona u Srbiji pravno egzistira 20 godina.

(Pančevac/Kurir)

DA ER SRBIJA LETI ČEŠĆE IZ NIŠA Vučić obilazi novi terminal na aerodromu „Konstantin Veliki“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.