MOJE AMBICIJE SU VELIKE Đoković o duelu sa Nadalom u 2. kolu OI: To će da bude spektakl kao u dobra stara vremena

12:46

25.07.2024

Podeli vest:

Printscreen

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković obratio se na konferenciji za medije Olimpijskog tima Srbije pred početak Igara sutra u Parizu.

– Velika je čast što sam deo OI tima Srbije opet. Peti put u karijeri. Prve OI su bile u Pekingu, uzeo sam jedinu medlaju. OI su istorijski najznačajniji sportski događaj i svi znamo kakva je privilegija i odgovornost predstavljati svoju zemlju i nositi ime svoge zemlje na grudima i grb. Moje amcicije su velike, ovo je težak turnir, tu su 64 igrača i svi hoće medalju. Igramo šest mečeva u osam dana ako hoćemo medalju. Mnogo je to igrača i mečeva. Ali kao što sam rekao, predstavljanje zemlje uvek zahteva najbolji učinak za svakog od nas. Nadam se da ću obradovati naciju medaljom – rekao je Đoković.

Novak će protiv Metjua Ebdena igrati u prvom kolu na Olimpijskim igrama.

U drugom kolu potencijalni rival će mu biti Rafael Nadal.

– Video sam žreb uoči ove konferencije. Znam da postoji veliko interesovanje za taj duel u drugom kolu. Naravno, obojica moramo da pobedimo u prvom kolu. To će da bude spektakl kao u dobra stara vremena. Uzbuđen sam i za taj evenutalni duel, ali moram naravno da prebrodim prvu prepreku. Svestan sam težine olimpijskog turnira koji je u našem sportu mnogo drugačiji u odnosu na ostale.

(Pančevac/Novosti)

PAKLENI ŽREB Đoković protiv Nadala već u drugom kolu Olimpijskih igara!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.