Starčevo: Sutra šetnja „Tragovi prošlosti centra Starčeva“

Direktor starčevačke ustanove i član pomenutog udruženja Marko Ivošević napominje da je okupljanje građana na platou ispred Doma kulture.

19:23

16.09.2024

Podeli vest:

Foto: Marko Ivošević

Starčevački Dom kulture „29. novembar” i Udruženje „Pagus“ planirali su proteklog vikenda, povodom Dana evropske baštine, jednočasovnu šetnju kako bi zajedno otkrili „Tragove prošlosti centra Starčeva“.

Međutim, zbog izuzetno lošeg vremena morali su da otkažu realizaciju te originalne ideje, a novi termin je u utorak, 17. septembra, od 17 sati, kada pozivaju sve zainteresovane da im se priključe.

Direktor starčevačke ustanove i član pomenutog udruženja Marko Ivošević napominje da je okupljanje građana na platou ispred Doma kulture.

– Svakog dana prolazimo kroz park, šetamo Trgom neolita ili platoom ispred Doma kulture, a retko kada se zapitamo zašto je tu neko uzvišenje, šta znamo o okolnim objektima i kako su te javne površine uopšte oblikovane kroz vreme. Mnogi elementi našeg okruženja svedoče o prošlosti i nekim važnim istorijskim događajima našeg malog grada. Otkrijmo ih zajedno! – navodi Ivošević.

 

(Pančevac/J. Filipović)

Starčevo: Dom kulture poziva u šetnju pod nazivom „Tragovi prošlosti centra Starčeva“

STARČEVO: OI „Nadel“ priredio višeboj sa sto skauta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.