PANČEVO: Festival evropskog filma od 10. do 12. oktobra

13:06

09.10.2024

Podeli vest:

Pančevac

PANČEVO – Kulturni centar Pančevo, u saradnji sa Evropskom kućom Novi Sad, organizuje Festival evropskog filma od 10. do 12. oktobra.
U okviru festivala biće prikazani evropski filmovi, ali i evropsko-afričke koprodukcije, koje se bave temama ljubavi, tradicije, modernosti, klimatskih promena i istorijskih sukoba.

10. oktobar

19 časova: Nežna (GENTLE)

Edina, bodibilderka, spremna je da žrtvuje sve za san koji deli sa svojim životnim partnerom i trenerom Adamom – da osvoji titulu Miss Olympia. Neobična ljubav koju pronalazi na svom putu otkriva joj razliku između njenih snova i njenog pravog ja.

Režija: Anna Eszter & László Csuja (2022)

Zemlje: Mađarska, Nemačka

21 čas: BANEL & ADAMA

Strastveno zaljubljeni, Banel i Adama odlučuju da žive odvojeno od svojih porodica, ali Adamina odluka da ne postane poglavica uzdrma zajednicu. Njihova sudbina isprepletena je sa izazovima zajednice, tradicije i klimatskih promena.

Režija: Ramata-Toulaye Sy (2023)

Zemlje: Senegal, Francuska, Mali

11. oktobar

19 časova: Reka nije granica (Maayo Wonaa Keerol)

Nakon sukoba između mauritanskih stočara i senegalskih farmera 1989. godine, nasilje eskalira i rezultira hiljadama žrtava i izbeglica. Trideset godina kasnije, filmski režiser okuplja svedoke i žrtve sa obe strane reke kako bi preispitali te događaje i radili na pomirenju.

Režija: Alassane Diaga (2022)

Zemlje: Senegal, Francuska, Nemačka

21 čas: NOME

Tokom nasilnog rata za nezavisnost Gvineje-Bisao, Nome se pridružuje gerilskom pokretu otpora. Iako se vraća kao heroj, suočava se s izazovima koji prete da unište radost i postignuća njegovih napora.

Režija: Sana Na N’Hade (2023)

Zemlje: Gvineja-Bisao, Francuska, Portugal, Angola

12. oktobar

19 časova: Moj glas (NHA FALA)

Vita, mlada devojka iz Zelenortskih Ostrva, zbog porodične kletve ne sme da peva. Kada tokom boravka u Parizu otkrije svoj predivan glas, suočava se s izazovom balansiranja između tradicije i svojih snova.

Režija: Flora Gomes (2002)

Zemlje: Portugal, Francuska, Luksemburg, Gvineja-Bisao

21 čas: DODO

U Atini, iznenadni povratak ptice Dodo, izumrle pre 300 godina, uzrokuje haos u luksuznoj rezidenciji porodice na ivici propasti, testirajući granice razuma i ludila u ključnim trenucima pred venčanje njihove ćerke.

Režija: Panos H. Koutras (2022)

Zemlje: Grčka

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.