DOMINACIJA: Željini pioniri prvi u Vojvodini, kadeti slavili protiv Spartaka

15:00

11.10.2024

Podeli vest:

FK Železničar omladinska škola

Posle sedam odigranih kola u Pionirskoj ligi Vojvodine grupa Jug – Železničar je na tronu! Dečaci koje predvodi trener Petar Počuča bili su ubedljivi u Zrenjaninu, gde su domaći Bečkerek savladali čak sa 8:1!

Dominaciju je podmladak Železničara pokazao i na turniru u Banatskom Karlovcu. Oni su se vratili sa peharom, što nije novost za jednu sjajnu generaciju.
Već po navici, dečaci rođeni 2012. godine koju su predvodili Nikola Svilarević i Filip Sanader osvojila je najsjajnija odličja.

Tim sačinjen od dečaka rođenih 2013. godine osvojio je zlato, ekipa devetogodišnjaka okitila se srebrom, a mališane su predvodili Boba Spaskovski i Marjan Spasić.

-Naši desetogodišnjaci su u finalu zaustavljeni od odlične ekipe beogradskog Partizana. Rezultat od 4:2 za crno-bele je pokazatelj da je bilo mnogo lepih poteza i golova, ali i da su naši dečaci veoma blizu igrački najvećim klubovima u Srbiji. Pohvalio bih i Aleksu Sanadera koji je predvodio ovu generaciju – rekao je Petar Počuča, koordinator rada škole fudbala Železničara.

Inače, uspešni u prvenstvu bili su i kadeti. Oni su prikazali sjajnu igru u prošlom kolu i osvojili sva tri boda.

Ova pobeda momaka koje predvode treneri Danilo Kovačević i Bojan Tripković još više dobija na značaju ako se zna gde je ostvarena. I protiv koga!
Železničar je bio bolji od lidera Kadetske lige Vojvodine Spartaka u 3:0.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.