ULAZ BESPLATAN U ČAST ČIKA DAČE: Voždovac u subotu dočekuje OFK Vršac!

15:00

25.10.2024

Podeli vest:

Foto: FK Voždovac

U okviru 13. kola Prve lige Srbije ekipa Voždovca ugostiće sastav OFK Vršca, meč se igra u subotu, 26. oktobra sa početkom od 18 časova.

Prošlosezonski superligaš se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova. U protekla dva kola Voždovac je upisao isto toliko trijumfa, što je jako bitno, imajući u vidu da je pre toga bio u seriji od četiri poraza. Učinak „zmajeva“ u prvenstvu je šest trijumfa, jedan remi i pet poraza, uz gol razliku 17:10.

Pred svojim navijačima tim je zabeležio četiri trijumfa i dva poraza, pa se može reći da je Voždovcu domaći teren „prednost“ u odnosu na rivala, posebno što se igra na nešto drugačijoj podlozi u odnosu na ostale terene u Prvoj ligi Srbije.

Foto: FK VoždovacFoto: FK Voždovac

Klub se u najavi utakmice oglasio sledećim saopštenjem:

–  Fudbalski klub Voždovac u subotu od 18 časova na svom stadionu dočekuje ekipu OFK Vršac, a ulaz će u čast Danila Stojanovića „Čika Dače“ biti besplatan za sve posetioce! Voždovac na ovaj način želi da obeleži 147 godina od rođenja krucijalne figure u njegovom osnivanju i radu prvih godina kluba, tada osnovanog kao FK „Dušanovac“. Čika Dača, odnosno Danilo Stojanović, je bio ključan u osnivanju FK Dušanovac, 1912. godine, koji je bio preteča FK Voždovac. Njegova uloga u FK Dušanovac bila je osnivačka i savetodavna, gde je kao pionir srpskog fudbala doprineo razvoju kluba u tadašnjem prigradskom naselju Dušanovac, što je postavilo temelje za kasniju evoluciju tog kluba u današnji FK Voždovac i bio je prvi trener u istoriji kluba. Prema nekadašnjim pričama starijih Voždovčana, Čika Dača je često znao i da stane na gol i svojim bravurama oduševljava navijače.

Na krovu tržnog centra u subotu će gostovati OFK Vršac, trenutno osmoplasirani tim u ligi sa bodovnim saldom na koti 18. Ekipa je upisala po četiri trijumfa, remija i poraza, uz gol razliku 13:17.

U poslednjih pet ligaških mečeva crveno-beli igraju u odličnoj formi, zabeležena su tri trijumfa, uz po jedan remi i poraz, pa se može reći da u dobrom raspoloženju igrači stižu na gostovanje Voždovcu.

Voždovac – OFK Vršac

Subota, 26. oktobar od 18 časova

Stadion TC Voždovac

(Republika.rs/Milan Đorđević)

Nikada neću odustati od borbe za SNS i Srbiju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.