BRAJANU VOLŠU ODBIJENA KAUCIJA: Nastavlja se suđenje za ubistvo Ane Volš, tužilaštvo iznelo nove užasne detalje optužnice! FOTO i VIDEO

18:02

27.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/Beth Germano

Optužnica protiv Brajana Volša, koji se tereti da je u porodičnom domu u Kohasetu u novogodišnjoj noći ubio suprugu, Beograđanku Anu Volš, dopunjena je „novim brutalnim i krvavim detaljima“, javljaju američki mediji.

On se danas ponovo pojavio pred sudom, a kamere su zabeležile da je u odnosu na prošlo pojavljivanje znatno mršaviji.

Tužilac je izneo detalje optužnice, za koje američki mediji navode da su „izuzetno brutalni i krvavi“. Dok je čitana optužnica Brajan Volš je vrteo glavom, kao da ne veruje šta sluša.

U optužnici se navodi da bi motiv stravičnog zločina moglo da bude to što je Ana planirala da ga ostavi i sa decom se preseli u Vašington, a što je i rekla jednoj bliskoj prijateljici iz Vašingtona.

Pročitana je i hronologija čitavog događaja, od Aninog nestanka, pa sve do Brajanovog hapšenja.

U danu kada je Ana ubijena, kako je navedeno, Brajan Volš je bebisiterki rekao da će on i njegova supruga otići na kasni branč, ali joj je potom rekao da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

Nakon što je tužilaštvo iznelo nove detalje, na red je došla odbrana, koja je tražila da se Brajanu Volšu odredi kaucija od 50.000 dolara kako bi mogao da se brani sa slobode, pošto „ne postoje direktni dokazi, kao i telo žrtve i oružje“.

„Prošla su četiri meseca, a nije pronađeno telo žrtve, mogla je i sama da nestane, nema indicija da li je i kako umrla, nema oružja ubistva, nema motiva, država samo pretpostavlja“, rekla je odbrana.

Odbrana je dodala i da država samo pretpostavlja da je Brajan bio loše nastrojen prema Ani, a kao dokaz njihovih navodno dobrih odnosa i toga da nisu postojale indicije da će je ubiti, navode se fotografije i lepa atmosfera za novogodišnje veče, posle kog je Ana inače i nestala.

„Uz poštovanje za otkiće njegove gugl pretrage, postoje i druge, kao što je i kako da se osvoji veliki novac na lutriji i izbegne plaćanje poreza, što je gospodin Volš takođe guglao, ali nije to i uradio“, navela je njegova advokatica aludirajući na deo dokaza među kojima je i Brajanova pretraga po internetu kako se otarasiti tela.

Odbrana je pokušala da na čitanju optužnice ospori i druge dokaze tužilaštva, rekavši da je u ovom slučaju pronađena i DNK „nepoznate osobe“, što znači da je bila prisutna još najmanje jedna osoba, koja je do dan danas ostala nepoznata.

Volšova advokatica je rekla i da je njen branjenik bio kooperativan sa policijom i tužilaštvom, da je dozvolio da policija pregleda sve ju je zanimalo. Dodala je i da nema dokaza da je životno osiguranje koje bi dobio na konto Anine smrti moglo da bude motiv za ubistvo.

Rekla je i da Brajan ima troje male dece o kojoj je oduvek brinuo, vodio ih u školu, na plažu, oblačio, hranio…

Nakon što se odrbana povukla, sudija je odbio zahtev odbrane za određivanje kaucije.

Dogovoreno je da se suđenje nastavi 2. novembra u 14 sati po lokalnom vremenu.

Nakon određivanja datuma nastavka Brajan Volš je izveden iz sudnice i vraćen u pritvor.

Volš je, inače, uhapšen nedelju dana posle nestanka supruge, prvobitno zbog ometanja istrage, a zatim i zbog njenog ubistva.

Optužbe protiv Brajan Volša menjale su se kako su istražitelji nalazili nove dokaze – tragove krvi u podrumu kuće, na Aninim stvarima koje je bacio na deponiju, kao i pretrage koje je vršio preko interneta u danima pre prijave nestanka supruge.

(Pančevac/Telegraf)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.