ZAVRŠENA EVROPSKA GEOGRAFSKA OLIMPIJADA: Polaznici Centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva osvojili dve medalje (FOTO)

15:54

01.07.2023

Podeli vest:

Priatna arhiva

U Beogradu je od 24. do 30. juna 2023. održana Evropska geografska olimpijada na kojoj su dve medalje pripale našim mladim sugrađanima, polaznicima Centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva.

Pančevac

Priliku da budu deo ovo festivala znanja imali su naši Pančevci Vojin Malić, Vladimir Malić i Filip Mitić, osvajači zlatnih medalja na Državnoj geografskoj olimpijadi, koji su u ekipnom takmičenju osvojili drugo mesto, dok je Vojin Malić osvojio srebrnu medalju za juniorski tim Srbije.

Pančevac

Mentor sjajnim geografima bila je Biljana Krstin, profesor geografije u OŠ ,, Vasa Živković“ iz Pančeva, i mentor grupe za geografiju pri Regionalnom centru za talente ,,Mihajlo Pupin“ u Pančevu.

Pančevac

Na ovom festivalu znanja učestvovalo je 110 učenika iz 9 zemalja, podeljenih u dve kategorije: juniori, od 12-15 godina i seniori, od 16-19 godina.

Takmičenje je bilo organizovano kroz pisani test, terenski rad i multimedijalni test.

Na kraju su učenici u timovima branili poster prezentacije čija je tema bila  „Zdrav i čist vazduh čak i zimi – kako?“

(Pančevac)

PANČEVAČKO KULTURNO LETO OD 3. JULA U SRCU GRADA: Zvezda manifestacije afrički muzičar Femi Kuti, za najmlađe organizovane mnogobrojne radionice

PANČEVAČKI SLIKAR MARKO ADAMOVIĆ U 40 ODABRANIH IZ CELE SRBIJE: Slikarstvo treba da se vrati u „obične“ kuće

DANAS POČINJE OPOREZIVANJE FRILENSERA: Prijava prihoda i plaćanje poreza vršiće se putem NOVOG portala, najavljene poreske olakšice

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.