SRBIJO, HVALA TI Premijer Grčke izrazio zahvalnost zbog pomoći u borbi protiv šumskih požara! FOTO

14:52

27.07.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis zahvalio se danas Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na slanju pomoći u borbi sa šumskim požarima koji već danima bukte širom Grčke.

– Želim da izrazim zahvalnost Srbiji i 38 srpskih vatrogasaca koji su sa 14 vozila na terenu i pomažu nam u borbi protiv šumskih požara. Srbijo, hvala ti – napisao je Micotakis na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter.

Ranije je objavljeno da je, na osnovu dogovora predsednika Srbije i grčkog premijera, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio vatrogasno-spasilački tim od 38 članova u Grčku kao pomoć tamošnjim kolegama u borbi protiv ogromnih požara.

MUP

Među njima je 36 vatrogasaca-spasilaca i dva pripadnika medicinskog tima koji su tamo i radi bezbednosti srpskih pripadnika, ali i za slučaj da je potrebno pružiti pomoć lokalnom stanovništvu u Grčkoj.

 

(Pančevac/Novosti)

SRPSKI VATROGASCI STIGLI U GRČKU: Spasilački tim Srbije je u pripravnosti i spreman da pruži pomoć u gašenju požara! FOTO

ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR IZ GRČKE Na snimku se vidi kanader koji u toku gašenja požara udara krilom u drvo i pada! VIDEO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.