VUČIĆ O NAŠOJ AVIJACIJI: Sve što danas leti u srpskom vazduhoplovstvu je „do zuba“ naoružano, svi imaju razloga da poštuju našu vojsku

11:38

29.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na TV Prva istakao da Srbija ulaže ogroman novac u vojsku.

– Naši troškovi su u milijardama evra. Svi imaju razloga da poštuju srpsku vojsku, a razloga da se plaši nema niko – rekao je on.

Predsednik kaže da je srpska vojska 12 puta iznad one od pre 10 godina.

– To nisu uporedive kategorije. Mi smo sve rezerve nafte i naftnih derivata popunili 100 posto. Imamo rezerve hrane podignute na 100 posto. Nastavljamo sa razvojnim programima kroz našu vojnu industriju. Pratimo sve što se zbiva u Ukrajini – konstatovao je on.

On je podsetio da smo kupili američke „hamere“ na koje postavljamo „mistrale“.
– Sve što danas leti u srpskom vazduhoplovstvu je „do zuba“ naoružano – rekao je Vučić i naglasio da Srbija mora da bude odvraćajući faktor za sve one koji bi da izvrši agresiju.
– Odluka Vojske Srbije je da budemo vojno-neutralni – rekao je on i istakao da imamo dobar odnos sa NATO-om, ali da je drugo pitanje politike jer NATO-om upravlja Kvinta.
– Više nije igra napasti Srbiju iz vazduha, a da ni 1999. nije bilo lako napasti Srbiju kopnenim putem. Danas je neuporedivo, neuporedivo, neuporedivo teže napasti Srbiju iz vazduha – rekao je Vučić.
(Pančevac/Novosti)

 

PREDSEDNIK VUČIĆ: Kurti želi da nas uvuče u sukob sa NATO-om, izbori najkasnije u maju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.