VUČIĆ U NIŠU O PISMU OPOZICIJE: Biće donesena odluka i biće zadovoljni njom, ali  ne i narodom! 

12:54

12.09.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu, odgovarajući na pitanja medija, da je pročitao pisma stranaka bivšeg režima o izborima i da će biti donesena odluka te da će bit zadovoljni njom, ali  ne i narodom. 

– Pročitao sam pismo stranaka bivšeg režima. Oni kažu da izbori moraju da budu raspisani do kraja decembra, što znači da bi se održali najkasnije do 2. marta, ali videću možda bude pre toga. To su mogli odmah da kažu, a ne – 4 meseca su lagali da su protiv i pretili kako će da me prebiju i da ću plutati po Dunavu ako ih raspišem. A sad traže da ih raspišem do kraja decembra, a možda su mislili da budu održani do kraja decembra ko će znati. Donećemo odluku i biće zadovoljni njom, ali mislim da će biti nezadovoljni narodom. Jer to što lažete narod svaki dan ne znači da ste ljude ubedili. Tako ste lagali za Jovanjicu i za mene i moju porodicu. i onda odjednom zaćutite i kažete nije on i njegova porodica. Tri godine lažete. Sve pljačkaš do pljačkaša, od Aleksića do Lutovca. Ovaj iz Trstenika sa tastom nema šta nije opljačkao – rekao je predsednik.

O snižavanju marži i podizanju cena

Vučić je na pitanje o pisanju pojedinih medija o snižavanju marže i dizanju cene izjavio:

– Kada bi nešto znali ne bi tako nešto ni pisali. Oni ne znaju ni kakva je uloga Vlade ni predsednika, šta se sme šta ne. ne moraju da brinu. On što je važno za građane je da ćemo mi nastaviti da spuštamo inflaciju, uprkos sa poteškoćama oko cene nafte i gasa. Nastavićemo koliko sutra, jer meni je normalno, tako sam odrastao uz taj parizer i majonez, jer su rekli da nije dobrog kvaliteta, ješćemo ga svi zajedno. A imamo i nove rezultate u pronalaženju novih proizvoda kojima ćemo da spuštamo cenu, pa kao što je to juče bio stambeni kredit, gledaćemo dalje. Ali ne želimo da šaljemo nijedan loš signal ni prema finansijskim ni prema bilo kojim investitorima. Uvek ćemo se truditi da sačuvamo stanovništvo. A oni koji ne razumeju kapitalizam i tržište već bi da nas vrate u režim samoupravljanja u kom niko ne bi imao ništa bolje da ne govore. Samo pogledajte nivo nezaposlenosti tada kad su oni bili na vlasti i sada, uprkos poplavama, koroni i ratu u Ukrajini – rekao je predsednik i uporedio prosečne plate iz tog perioda i sad.

O investicijama i cenzusu za izbore

O investicijama do kraja ove i sledeće godine i strahu opozicije da će se povećati cenzus, Vučić je izjavio:

– Siguran sam da se oni ne plaše, i kažu da pobeđuju sigurno na izborima. Video sam procenu ovih za Gej paradu kažu bilo ih je između 10 i 15 hiljada. Sve razumem i poštujem, ali onda shvatim da ovi rade sve isto što i ovi dan pre njih. Slažu tako, izmisle broj, inače ih je bilo 2.200, što je isto ogroman broj. Ovih je prethodni dan bilo malo manje. Ako ne slažeš puta pet ništa nisi uradio. To je tako mali broj ljudi da možete sve da ih izbrojite. Ali baš me briga koga se ko plaši, ovo prvo pitanje je mnogo bitnije. Očekujemo da za 20,25 dana imamo fantastičnu vest za Niš očekujem, ali ne mogu da kažem o čemu se radi. U pregovorima smo sa jednom najvećom fabrikom. U Čačku novu investicija. Preći ćemo 4 milijarde investicija, a druga godina rata je i Nemačka je u recesiji. Voleo bih da se Nemačka što pre oporavi, jer bi i Srbija otišla u nebesa – rekao je predsednik.

O napadima na KiM
O napadu na Srbina na KiM i paljenju kuće u Vučitrnu predsednik je rekao da je o tome već razgovarao sa Lajčakom i da će to zasigurno biti tema u Briselu.

(Pančevac)

VUČIĆ U NIŠU NAJAVIO: Uz fabriku Palfinger za manje od mesec dana Nišlije dobijaju još jednu fabriku

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.