SRBIN UHAPŠEN NA PRELAZU MERDARE: Bez ikakvog obrazloženja odveden u Prištinu

18:04

10.10.2023

Podeli vest:

Printscren&ZT

Tomica Bojković iz Prilužja kod Obilića uhapšen je na punktu Merdare i odveden u stanicu policije u Prištini, preneli su RTS-u članovi njegove porodice. Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštava da svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, Priština dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu.

U saopštenju Kancelarije za KiM navode da je 52-godišnji Tomica Bojković uhapšen bez ikakvog obrazloženja i potom sproveden u Prištinu.

„Tomica je u trenutku hapšenja bio sa suprugom i vraćao se iz Kruševca koji povremeno posećuje. Otac je troje dece i do sada je godinama bez problema prelazio administrativnu liniju“, ističe Kancelarija za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je angažovala advokata i on će proveriti sve detalje privođenja i pružiti Bojkoviću neophodnu pravnu pomoć i zaštitu.

„Novim proizvoljnim hapšenjem Srba od strane Prištine, našem narodu se šalje poruka da nisu dobrodošli na svojoj rodnoj grudi i dodatno se zastrašuju, sa ciljem njihovog trajnog progona sa prostora Kosova i Metohije. Nema sumnje da je reč o tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Kurtija o etnički čistom Kosovu i Metohiji gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Kurtijevim kazamatima“, naglašava Kancelarija za KiM.

Dodaju i da „svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, Priština na čelu sa Kurtijem umesto neophodne deeskalacije, dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu“.

PUŠTEN NA SLOBODU SRBIN KOJEG JE PRIVELA KURTIJEVA POLICIJA: Mladić priveden zbog informativnog razgovora

(Pančevac/Kosovo online)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.