ŠOKANTNO! U Nemačkoj uhapšen trgovac oružjem iz Srbije, koristio dedu kao kurira za krimi klanove

11:12

11.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Srbin (38) uhapšen je u Frankfurtu zbog sumnje da je kriminalnim klanovima u Nemačkoj prodavao oružje.

– Nemačka policija je izvršila pretrese na području Hesena, a uhapsila je krijumčara oružja (38) iz Srbije i jednog od njegovih kurira (74) i to prilikom predaje pušaka – navodi nemački Bild.

Prema navodima istražitelja, 38-godišnji Srbin od 2020. godine, pored pištolja i municije, u Nemačkoj je prodavao i „kalašnjikove“.

– Ovim oružjem on je snabdevao kriminalne grupe, koje su ga dalje koristile za različita krivična dela – objašnjavaju izvori nemačkih medija.

Kako je saopšteno iz nemačkog Tužilaštva, Srbin i njegov vremešni kurir „prodao je „kalašnjikov“ grupama izvršilaca iz oblasti organizovanog kriminala u Nemačkoj“.

Istražitelji su do glavnog trgovca oružjem, Srbina (38) došli zahvaljujući jednoj zapleni pištolja, koji je pronađen prilikom hapšenja pripadnika jedne kriminalne brande u Nemačkoj.

– Tajni agenti su mesecima radili i otkrili da su pripadnici tog klana i drugi pojedinci naručivali od Srbina oružje preko Skaj aplikacije – navode izvori nemačkih medija, dok je Viši javni tužilac Georg Ungefuk potvrdio:

– Polazna tačka istrage bili su nalazi iz kompleksa istraga kancelarije javnog tužioca u Frankfurtu na Majni protiv članova kriminalne grupe.

Policija je pratila vremešnog kurira i saznala za novu isporuku iz Slovenije.

– Odatle je 74-godišnjak ušao u Nemačku preko Austrije sa britanskim mitraljezom i izraelskom jurišnom puškom „Galil“ – navodi se.

(Pančevac/Kurir.rs/Bild)

U TOKU VELIKA AKCIJA HAPŠENJA KRIMINALNE GRUPE: Terali decu na prosjačenje, devojčicu prodali u inostranstvo radi udaje

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.