PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG MASAKRA U OKOLINI MLADENOVCA: Pored Uroša, optuženi i otac, ujak i brat iz Kragujevca

11:35

18.10.2023

Podeli vest:

MUP

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas optužnicu protiv Uroša B., kojem se na teret stavlja da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, ranio 12 ljudi i pokušao da ubije još 20 ljudi.

Pored Uroša B. na optužnici se nalaze i njegov otac Radiša B., ujak Goran G. i brat od ujaka Boris G. iz Kragujevca, navodi se u saopštenju tog Tužilaštva. Uroš B. optužnicom se tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti. Goran G. i Boris G. optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Optužnica je predata Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju sa predlogom da se optuženima produži pritvor.

S obzirom na to da Uroš B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici. Tužilašto je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za Gorana G. i Borisa G. predložena kazna zatvora od po šest godina.

PRODUŽEN PRITVOR OCU MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Evo zbog čega ostaje iza rešetaka

(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.