E-UPRAVA OMOGUĆAVA GRAĐANIMA UPIS I PROMENU PODATAKA U BIRAČKOM SPISKU Usluga je besplatna, a svaka osoba može isključivo za sebe da podnese zahtev

20:03

01.11.2023

Podeli vest:

Pixabay

Svi građani mogu potpuno besplatno da elektronski podnesu zahtev za upis ili promenu podataka u biračkom spisku putem portala eUprava, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podsetilo je da je, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu u cilju dodatnog unapređenja Jedinstvenog biračkog spiska uspostavilo novu uslugu na Portalu eUprava Zahtev za upis/promenu podataka u Jedinstvenom biračkom spisku.

Kako se dodaje u saopštenju, usluga građanima omogućava da posredstvom Portala eUprava izvrše uvid u podatke koji se o njima vode u biračkom spisku, podnesu zahtev za njihov upis ili promenu, kao i da im odgovarajuće rešenje u obliku elektronskog dokumenta bude dostavljeno u njihovo eSanduče.

Da bi građani pokrenuli ovu uslugu, potrebno je da budu punoletni državljani Srbije koji su registrovani korisnici Portala eUprava i prijavljeni mobilnom aplikacijom ConsentID ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.

Nakon prijave na Portal eUprava, korisnik može izvršiti uvid u svoje podatke klikom na ekran Jedinstveni birački spisak i po potrebi podneti zahtev za izmenu podataka.

Usluga je besplatna, a svaka osoba može isključivo za sebe da podnese zahtev.

Iz Ministarstva navode da omogućavanje građanima da elektronskim putem ostvare uvid u birački spisak, kao i da podnesu zahtev za upis ili promenu podataka u biračkom spisku, predstavlja iskorak u potpunoj digitalizaciji i stvaranju uprave po meri svih građana.

(Pančevac)

VUČIĆ PODRŽAO SNS: Sada moramo da radimo još snažnije da bi zemlja bila sigurna

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.