NE VIDI SE OD SMEĆA Tužna slika i danas stiže iz Priboja: Lančanica uspela da zadrži 10.000 kubika nagomilanog otpada, ali Lim nanosi nove količine

13:08

27.11.2023

Podeli vest:

RINA

Priboj – Tužne slike ljudskog nemara i danas stižu sa reke Lim kod Priboja. Voda gotovo da se ne vidi od smeća, ali je ponovo spas od eksplodiranja ekološke bombe bila postavljena lančanica i odgovorni ekolozi.

– Trenutno je u koritu reke Lim, na Potpećkom jezeru, lančanica uspela da zadrži oko 10.000 kubika smeća koje je došlo usled porasta vodostaja reke. I dalje ne samo da pada sneg, već i kiša tako da očekujemo da će reka još više nadoći samim tim i količina smeća, rekao je Siniša Laković iz UG „Jastreb“ za agenciju RINA.

Prema njegovim rečima, vodostaj reke Lim je za samo jedan dan porastao za 30 centimetara.

– Mi kao udruženje imamo ugovor da vršimo održavanje lančanice do 200 centimetara kubnih, nakon čega nastupa redovna odbrana od poplava i samim tim nije u našoj nadležnosti. Trenutni vodostaj je 240 centimetara kubnih sa tendecijom rasta. Sada očekujemo da se nadležni jave kako bi zajedničkim snagama uklonili pridošlo smeće, kaže Laković.

On ističe da je lančanica koja je postavljena na nekoliko lokacija uspela da u ogromnom količinama zadrži smeće, kako ne bi da dalje išlo kroz sam grad Priboj i dalje ka Višegradu.

 

(Pančevac/RINA)

EKOLOŠKA BOMBA U PRIBOJU Lim se ne vidi od ogromne količine smeća! Na reci je oko 10.000 metara kubnih otpada!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.