UZNEMIRAVANJE JAVNOSTI Lažna dojava o postavljenoj bombi u novopazarskom marketu

08:50

28.11.2023

Podeli vest:

RINA

NOVI PAZAR –  U novopazarskom naselju Pojila, kasno sinoć putem elektronske pošte u market “Ahmo-Aksaraj” stigla je dojava o bombi, što je odmah izazvalo reakciju bezbednosnih službi i brzom reakcijom utvrđeno je da je dojava lažna.

Na mesto događaja brzo su stigle ekipe policije, posebno odeljenje za borbu protiv terorizma, vatrogasne jedinice, hitna služba i radnici Elektrodistribucije. Sve službe su delovale koordinisano i efikasno, pokazujući visok stepen profesionalizma u potencijalno opasnim situacijama.

RINA

– Policija je izvršila kontradiverzioni pregled objekta u marketu. Nakon temeljnog pregleda, ustanovljeno je da je dojava bila lažna. Ovo je još jedan u nizu slučajeva lažnih dojava koji izazivaju uznemirenost javnosti i nepotrebno angažovanje službi bezbednosti – potvrđeno je za agenciju RINA.

RINA

Nadležni organi su pokrenuli istragu kako bi utvrdili identitet osobe koja je poslala lažnu dojavu. Takve radnje se smatraju ozbiljnim prekršajem i mogu dovesti do krivične odgovornosti. Apeluje se na građane da odgovorno koriste službe za hitne intervencije i da izbegavaju širenje dezinformacija koje mogu izazvati paniku i poremećaj javnog reda i mira.

(Pančevac/Rina)

DANAS U PANČEVU KIŠA I VETAR OLUJNE JAČINE Najviša dnevna temperatura do 7 stepeni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.