DOBRE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: Vlada Srbije povećala maksimalnu količinu goriva koju mogu da kupe po nižoj ceni

Kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija, Vlada je odlučila da izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte.

18:23

30.11.2023

Podeli vest:

Foto: Milan Šupica

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom je poljoprivrednim proizvođačima omogućena kupovina evro dizela na stanicama Naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad po maksimalnoj ceni od 179 dinara, a uz upotrebu kartica izdatih registrovanim gazdinstvima, u maksimalnoj količini do 400 litara.

Vlada je saopštila da je uredba izmenjena kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija.

Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni, navedeno je u saopštenju vlade.

(Pančevac/Dnevnik.rs)

TRI BANKE U SRBIJI MORA DA PONIŠTE DUGOVE ODREĐENE GRUPE GRAĐANA: Nisu ovlašćene da naplate troškove za neaktivne tekuće račune

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.