PANČEVO: Poljoprivredna škola predstavila iskustva sa studijskog putovanja u Španiju

19:30

15.12.2023

Podeli vest:

Printscreen

Učenici Poljoprivrede škole „Josif Pančić“ održali su predavanje u okviru naučnog četvrtka, na kome su pričali o Erasmus plus projektu  koji su realizovali ove godine u španskom gradu Valensija.

Učenici Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ su tokom juna posetili Valensiju u okviru projekta „Nove veštine u poljoprivredi“. Tada je desetoro učenika ove pančevačke škole imalo priliku da se upozna sa radom njihovih vršnjaka u Španiji. Tim povodom održali su predavanje u okviru naučnog četvrtka u malom klubu Doma omladine.

„Ispričala sam šta smo radili u Španiji, koja profesorka je bila sa nama. Sve vreme smo pričali na engleskom što mi je mnogo značilo da poboljšam svoj engleski. Mnogo vremena smo proveli u prirodi, naučili smo dosta novih stvari, išli smo na plažu…zaista je bilo predivno“, rekla je učenica ove škole Ivana Pančevac.

„Bilo mi je lakše da pričam jer sam pričala o stvarima koje me zanimaju, nisam imala tremu. Pričala sam o jezeru koje smo posetili, pričala sam o rezervatu prirode, o botaničkoj bašti i velikom fikusu koji smo tamo videli, kao i da smo videli dosta biljaka koje nismo imali priliku do sada da vidimo.Tamo smo dobili i mapu koja nam je pomogla da pronađemo te vrste u bašti“, podelila je utiske Nikolina Dragosavac, učenica Poljoprivredne škole.

Profesorka stručnih predmeta Jasmina Dimitrijević kaže da je značajno za učenike što su svoja iskustva sa studijskog putovanja mogli da prenesu drugima.

„Napravili smo seriju fotografija i svako je dobio oblast koja je na njega ostavila najveći dojam. Tako da su one držale naučni četvrtak, pričale su šta su videle, šta su radile, a morali smo dodati i specifičnosti iz Španije jer smo 17 dana tamo živeli“, ističe profesorka.

I za ovu školsku godinu u planu je da se realizuje nov Erasmus plus projekat, koji finansira Evropska unija. Prema rečima profesorke Dimitrijević konkurisali su sa novim projektom koji za temu ima lekovito i začinsko bilje.

„U odnosu na projekat koji uradimo mi kasnije dobijemo ponudu zemalja koje su spremne da nam izađu u susret. Ponovo se sve bazira na Sredozemlje, nadam se da će to sada biti neko grčko ostrvo ili će ponovo biti Španija ali neki drugi deo. Radimo na tome i prve informacije ćemo imati krajem januara naredne godine“, rekla je Dimitrijević.

Veoma je važno da učenici Poljoprivredne škole “Josif Pančić” nastave sa studijskim putovanjima kako bi stekli nova iskustva, prijateljstva i veštine koje će im biti korisne u budućnosti.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.