VUČEVIĆ: Niko ne može na silu da poništi izbornu volju građana!

Ne želimo 'Majdan' u Srbiji, da Srbin puca na Srbina, da Srbin napada Srbina. Ne želimo bilo kakvo sukobljavanje među građanima

10:21

26.12.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Prva

BEOGRAD – Predsednik Srpska napredne stranke Srbije (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da niko neće moći da na silu sruši izbornu volju građana, inače bi izbori izgubili smisao.

„Izgrednici za nasilje će odgovarati, ko je hteo da zapali Skupštinu grada, napao policiju – odgovaraće, tu nema kompromisa“, rekao je za TV Prva Vučević, koji je i ministar odbrane.

On je istakao da su tvrdnje iz opozicije da su izbori bili neregularni „dečja priča“ i dodao da građani mogu da budu mirni i da veruju državnim institucijama, jer one imaju odgovor na sve izazove, kao i da će zakon važiti za sve.

Vučević je rekao da je u događajima pred zgradom gradske skupštine policija bila više nego suzdržana.

„Da vas neko gađa tri sata šampitama, a ne bakljama, ciglama, šipkama i svim i svačim, ne biste izdržali“, naveo je Vučević.

Na pitanje da li je u događaje umešan strani faktor, on je podsetio da je predsednik e Aleksandar Vučić najavio da će srpske službe bezbednosti ubrzo objaviti dokument o tome, pa treba sačekati.

„Mogu se prepoznati nečiji otisci na određenim mestima, figurativno rečeno“, dodao je on.

„Ne želimo ‘Majdan’ u Srbiji, da Srbin puca na Srbina, da Srbin napada Srbina. Ne želimo bilo kakvo sukobljavanje među građanima“, rekao je Vučević.

Vučević, koji je učestvovao na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, čiji je član, naveo je da kosovski premijer Aljbin Kurti „nastavlja teror nad Srbima.

„Bojim se da neće stati, imaćemo veliki izazov oko toga“, rekao je Vučević.ž

(Pančevac)

VIŠI SUD POTVRDIO ODLUKU GIK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.